SMUČIŠČE CERKNO ODPRTO!

 

Z veseljem naznanjamo: Smučarski Center Cerkno, nosilec naziva NAJ SMUČIŠČE v Sloveniji se z jutrišnjim dnem odpira! V soboto, 21. januarja, se bodo obiskovalci priljubljenega družinskega smučišča z najlepšim razgledom lahko zapeljali po večini smučarskih prog v skupni dolžini 18 km!

 

»Letošnje vremenske razmere nam res niso bile naklonjene, zato smo se januarske pošiljke snega še toliko bolj razveselili,« razlaga direktor Hotela Cerkno Jože Oplotnik. Trenutno imamo na smučišču 80-100 cm naravnega snega, obeta se nam sončen konec tedna, delujeta obe 6-sedežnici kot tudi 4-sedežnica in 2-sedežnica, na obiskovalce smo dobro pripravljeni, tako da smučarjem zagotavljamo, da bo delovanje pretočno in bodo lahko maksimalno izkoristili smuko!

Nismo pa pozabili niti na družine z najmlajšimi in ljubitelje drugih zimskih radosti. Pestro in zabavno bo na urejeni sankaški progisnežnem vrtiljaku in igralih, čar narave pa bodo lahko v mirnem okolju užili tudi smučarski tekači. Zanje smo lepo uredili tekaško progo.

Naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure.

 

PESTRO DOGAJANJE OB SMUČIŠČU

Smučarski center Cerkno je sicer priljubljena izletniška točka tudi za tiste, ki ne smučajo. Na vrhu smučišča – ob Alpski Perli, ki slovi po pestri kulinarični ponudbi – se odpirajo veličastni pogledi na Julijske Alpe in Triglav. Dan lahko izkoristite za igro na snegu, pohod po stranskih gozdnih poteh ali preprosto – za poležavanje na prisojni strani smučišča.
Ljubitelji plavanja in term pa ste dobrodošli v termalnem kopališču Hotela Cerkno. Za pravo zimsko razvajanje in utrditev odpornosti pa so gostje dobrodošli tudi v solni sobi hotela.

 

CENOVNO NAJBOLJ DOSTOPNO SMUČIŠČE V SLOVENIJI

Zaradi različnih tipov prog – od najbolj položnih do strmih in zahtevnejših – je Smučarski center Cerkno najbolj priljubljena destinacija med slovenskimi družinami. V primerjavi z drugimi velikimi smučišči, med katere se SC Cerkno uvršča, pa je naše smučišče tudi cenovno najugodnejše smučišče v Sloveniji. Kakovostna ponudba in pretočnost prog in razmerje med ceno in kakovostjo so prepričali tudi številne ponudnike smučarskih tečajev, šole ter smučarske klube, ki v Centru ostajajo dalj časa, priročno namestitev pa so našli v apartmajih Alpske Perle ali v Hotelu Cerkno.

 

DAN NA SNEGU ZA SLEPE IN SLABOVIDNE

Ponosni smo, da je SC Cerkno gostitelj tudi številnih smučarskih tekem in dogodkov na snegu. Tako v nedeljo, 22. januarja, s ponosom napovedujemo Dan na snegu za slepe in slabovidne, ki ga organizira Lions klub Idrija v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in drugimi podporniki. Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v sankanju, deskanju ali si privoščili sprehod v naravi. Verjamemo, da bomo z dogodkom uresničili sanje mnogih, ki sicer nimajo take priložnosti, dogajanje pa bo nedvomno atraktivno in zanimivo tudi za ostale goste, saj z njim rušimo tabuje in povezujemo ljudi.

 

 

Foto: Terme in smučišče Cerkno
Več informacij: pr@postojnska-jama.eu ali 051 370 906 (Mateja Rosa)

Prisrčen pozdrav,

Ekipa Terme in smučišče Cerkno