Romantična komedija zmešnjav bo premiero doživela 

9. februarja 2023. 

 

Slovenski film balkanskega temperamenta je eden izmed najbolj težko pričakovanih filmov, saj se je o njem govorilo, še preden je padla prva klapa.

 

Ljubljana / Skopje / Zagreb / Beograd, 28.10.2022

 

Režijski prvenec komika Tina Vodopivca bo doživel veliko premiero 9. februarja 2023. Da bo film resnično sladka poslastica, pa priča testno predvajanje. Na anonimni testni projekciji je namreč dosegel izjemno visoko oceno 9,4 od 10 točk, s komentarji, kot so “Bolje, kot sem pričakoval”, “Vsa čast”, “Končno slovenski film, ki mi je všeč” ipd. Zanimivost je, da je ekipa upoštevala določene pripombe občinstva pri zadnjih popravkih v montaži.  

 

Film Nekaj sladkega na zabaven način zagrize v aktualno temo pretvarjanja v svetu marketinga. Organizatorki Kaji kariera visi na nitki, ko njen gost, svetovno znan marketinški guru Ace Majstorovski, zamudi letalo na konferenco. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike.

 

V glavnih vlogah sta se znašla dva izmed trenutno izjemno vročih igralcev z Balkana, večkrat nagrajeni igralec Saško Kocev (film Sticker v selekciji najbolj prestižnega festivala Sundance) in Jelena Jovanova, ki je zaigrala v filmu Angeline Jolie- In The Land of Blood & Honey. 

 

Lista igralcev je poleg Jelene in Saška resnično pestra. V romantični komediji Nekaj sladkega so se namreč zvrstili številni domači in balkanski asi, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin (legenda srbske komedije), Nikola Silić (SRB), Aleksandar Mikić (MAK), Pedja Bajović (CRO), Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič in Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, MasterChef Karim, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in drugi.

 

Scenarista Urška Majdič in Tin Vodopivec sta v film vložila veliko svoje kreative, pojavita pa se tudi v filmu v manjših, zabavnih vlogah dveh policistov.

O filmu sta povedala: »Film govori o móči iskrenosti in prijateljskega povezovanja. Je zabavna kritika pretvarjanju in opomnik, da se je potrebno prepustiti trenutku.«

Glasba za film: Urška Majdič – UMA, aranžmaji: Leon Firšt.

Www.nekajsladkega.com

IG:  www.instagram.com/nekajsladkega

FB: https://www.facebook.com/nekajsladkegafilm

 

NAPOVEDUJEMO:

“Nekaj strašno sladkega Halloween party”, v soboto, 29.10.ob 20, Old London pub Trzin (welcome drink – Južni vetar rakija, sladica Zebra Patisseries) + prikaz trailerja Nekaj sladkega

 

 

Agencija Ekskluzivno

pr@ekskluzivno.si

051 620 545