Mesto, dom, vrata. Narodni dom Maribor – 30 let – Predstavitev monografije o Narodnem domu Maribor

Torek, 13. decembra, ob 18. uri
Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30

Sodelujoči: Karolina Babič, Tone Partljič, Franci Pivec, Jerneja Ferlež, Helena Zemljič,  Matic Ačko, Tom Veber

Eden pomembnejših projektov ob jubileju, ki je zaznamoval iztekajoče se leto, je bila izdaja monografije Mesto, dom, vrata. Narodni dom Maribor – 30 let. V monografiji smo skozi leposlovna, strokovna in druga besedila zabeležili najpomembnejše ustvarjalne mejnike našega tridesetletnega delovanja in umeščanje zavoda Narodni dom Maribor v širši kontekst mesta, kulture in družbe, preteklosti in prihodnosti.

Obsežno publikacijo v slovenskem in angleškem jeziku je uredila dr. Karolina Babič, za njeno podobo pa so poskrbeli v Studiu 8. Med njene platnice so ujeta premišljanja domačih in tujih opazovalcev, obiskovalcev in ustvarjalnih sopotnikov naše hiše ter mejniki, dosežki in spomini, ki jih je zapisalo tridesetletno kulturno brbotanje v njej. Slednje so med drugimi prispevali Svetlana Makarovič, Mitja Rotovnik, Radovan Vlatković, Primož Premzl in Karmina Šilec, med avtorji prispevkov pa najdemo tudi Karmen Salmič Kovačič, Bojana Sedmaka, Marka Koširja, Boštjana Narata in Natašo Kramberger.

Kar nekaj piscev bomo gostili tudi na predstavitvi monografije. Urednica Karolina Babič bo v pogovor o knjigi, o Narodnem domu, kulturi, mestu in še čem zapletla Toneta Partljiča, Francija Pivca, Jernejo Ferlež, Heleno Zemljič, Matica Ačka in Toma Vebra, dobrodošla pa bodo tudi premišljanja in opažanja obiskovalcev.

Dogodek izvajamo v sodelovanju z Mariborsko knjižnico v sklopu dogodkov Odprti horizonti.

 

V prilogi: Predstavitev monografije o Narodnem domu Maribor – torek, 13. 12.

Vljudno vabljeni!