Aloje in deževje

V teh deževnih dneh, želim izpostaviti pomembno temo, ki se tiče vaših aloj.

Dež je naravno darilo, vendar lahko obilno deževje prinese nekaj izzivov za vaše aloje.

 

 

 

 

 

Zato vam svetujem, da ravnate previdno s svojimi rastlinami, ki jih gojite na prostem.

Kljub temu, da so aloe arborescens trpežne rastline, je prekomerno zalivanje zaradi dežja lahko škodljivo. Prekomerna vlaga v tleh lahko povzroči gnilobo korenin in s tem oslabi rastline. Da bi se izognili tem težavam, vas pozivam, da upoštevate naslednje smernice:

  1. Drenaža: Poskrbite, da bo zemlja, v kateri rastejo vaše aloje, dobro odcedila vodo. Uporabite kakovostne lonce z luknjami. Če imate alojo vsajeno direktno v zemljo pa primerno drenažo (kamenje in pesek).
  2. Zaščita pred dežjem: V deževnih obdobjih razmislite o premikanju svojih aloj na bolj zaščiteno mesto, kjer bodo manj izpostavljene padavinam. Alojam v zemlji pa v ekstremnem deževju postavite streho.
  3. Zalivanje: V obdobjih obilnega dežja aloj ne zalivate.

S pravilno nego se lahko izognete težavam in še naprej uživate koristi aloe arborescens. Ne pozabite, da je vaša odgovornost, da poskrbite za aloje, ki jih imate.

 

LISTI ALOJE ARBORESCENS

 

ALOE ARBORESCENS

Koristi aloje!

Aloe arborescens je rastlina, ki nam ponuja različne koristi za vsakdanje življenje. Naj jih tokrat omenim le nekaj:

  1. Vlažilna moč: Gel iz listov aloe arborescens je odličen naravni vlažilec, ki se pogosto uporablja v izdelkih za nego kože.
  2. Podpora prebavi: Uživanje aloe arborescens lahko pomaga ohranjati dobro in uravnoteženo prebavo.
  3. Kozmetična uporaba: Gel iz aloe arborescens se uporablja v različnih kozmetičnih izdelkih za nego kože in las.
  4. Opraševanje: Aloe arborescens privablja koristne žuželke, ki lahko pomagajo pri opraševanju drugih rastlin v vašem vrtu.

Verjamem, da cenite koristi, ki jih prinaša aloe arborescens in se zavedate, kako pomembno je ohranjanje teh rastlin v svojem okolju.

Hvala za vašo pozornost. Bodite še naprej previdni s svojimi alojami v teh deževnih dnevih.

 

NAROČITE se na delavnico in prejmite napitek po pošti
Mnenja uporabnikov
Aloja skozi vaše izkušnje
Aloe arborescens je postala nepogrešljiva v mojem domu, ko sem se opekla pri kuhanju. Preprosto sem odrezala list in nanesla gel na opečeno mesto. Občutek olajšanja je bil takojšen, opeklina se je umirila in brazgotina je bila minimalna. Hvala aloe arborescens za naravno rešitev pri opeklinah

Sanela R. K.

Imam čudovito izkušnjo pri vzgoji poganjka. Ko sem posadila majhen poganjek, sem bila  presenečena nad njegovo hitro rastjo. Danes raste kot zdrava in bujna rastlina, ki mi nudi gel za kožo in dekoracijo za moj dom. Ponosna sem na svojo zeleno uspešnico!

Maša

Fruktus Matija Šega s.p.
Drejčetova pot 4, 8000 Novo mesto, Novo mesto
Slovenia 8000 Slovenia