Mestna svetnika Stranke mladih Zeleni Evrope in Levice Igor Jurišič in Vlado Šega Vam pošiljava v objavo javno pismo ogorčenja nad početjem politične stranke LPR in županske kandidatke Lidije Divjak Mirnik. To sporočilo medijem je poslano uro in dvajset minut pred iztekom roka, ki ga je omenjena stranka določila za zbiranje podpisov za razpis izredne seje Mestnega sveta Mesten občine Maribor.

Javno pismo ogorčenja kandidatki za županjo in stranki LPR zaradi evidentne zlorabe problematike odškodnine Alenu Percu v predvolilne namene:

Spoštovani gospa Lidija Divjak Mirnik in stranka LPR,

Včeraj zvečer, 2.11.2022 sva se s kolegom svetnikom in županskim kandidatom srečala z namenom, da se dogovoriva glede podpore zahtevi za izredno sejo, saj je bil rok v katerem je vaša politična stranka prosila podpis 3.11.2022 do 12.ure (čeprav je bilo napak zapisano “sreda”, saj je 3.11.2022 dejansko četrtek – poziv je v nadaljevanju tega javnega pisma).

Oba sva bila zgrožena nad vašo izjavo za javnost, ki ste jo medijem posredovali najmanj 21 ur in 35 minut pred iztekom roka, ki ste ga za podporo s podpisom sami postavili (v časniku Večer je bilo namreč objavljeno ob 2.11.ob 14:25).

S tem dejanjem ste prestopili vse meje politične etike in zdi se, da ste z obveščanjem javnosti pred rokom za oddajo podpisa v javnosti predvsem želeli ustvariti vtis, kot da ta tema ne zanima nikogar razen Vas in s tem želeli na nepošten način v volilni kampanji pridobiti medijsko pozornost s katero bi povečali možnosti za izvolitev.

Na ta način ste, verjameva da namerno, vse ostale svetnice in svetnike odvrnili od sodelovanja pri razpisu izredne seje.

Dvom v iskrenost te stranke pa ni nekaj novega, saj ga je med prvimi izrazil celo nekdanji predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek, ko je na vprašanje: Lastnik RTV Net Stojan Auer je v Mariboru ustanovil Listo za pravičnost in razvoj, ki nima nobene zveze z vašim gibanjem. Ali lahko njegovo dejanje razumemo kot maščevanje, ker ga niste pomilostili, ko je bil zaprt zaradi davčne utaje?

Odgovoril: Po pravici povedano, ne vem, kako naj ga razumemo. Težko komentiram. Seveda se mi ne zdi korektno, da nekdo ustanovi listo z enakim imenom kot gibanje. Očitno želi za svojo aktivnost izkoristiti ime našega gibanja. To je po svoje zavajanje ljudi.

Tudi sama se zavedava, da je problematika pereča in da zahteva resen pristop, ki ste ga prav Vi s preuranjenim javnim nastopom onemogočili.

Ob tem se oba svetnika in županska kandidata zavezujeva, da bova poskusila sanirati škodo, ki je z Vašim javnim nastopom nastala in še v tem mandatu najti ustrezen in zakonit način za ugotavljanje odgovornosti v povezavi z razrešitvijo g. Alena Perca in posledic te razrešitve, ki so večplastne in presegajo zgolj izplačilo odškodnine nekdanjemu direktorju.

V prilogi: INTERVJU

Igor Jurišič in Vlado Šega