Skupaj nam je uspelo! Zbrali smo več kot 6500 podpisov za spremembe Zakona o varstvu okolja in jih danes oddali v Državni zbor. Spremembe, ki bodo odpravile dvojne standarde za sežigalnice in sosežigalnice, izboljšale monitoring strupenih izpustov in zagotovile, da se to kar se dogaja v Anhovem, ne bo moglo zgodilo nikjer v Sloveniji več.

Hvala vsem, ki ste podpirali kampanjo, prispevali svoj podpis in pomagali prebivalcem Anhovega in Soške doline.

Ko smo se danes po tiskovni konferenci pogovarjali z domačini, so nam rekli, da imajo po dolgem času spet upanje, da bodo lahko normalno živeli, da se skupnost prebuja, da se umika strah.

Prvi polčas je tako za nami in optimistično gledamo naprej.

Danes smo že poslali vabila za sestanke vsem političnim strankam v državnem zboru. Naredili bomo vse, da jim skupaj s strokovnjaki, z lokalnimi organizacijami in pobudniki spremembe zakona, čim bolj jasno predstavili nepravičnost in škodljivost trenutne zakonodaje ter težave, ki jih trpijo ljudje v okolici Anhovega in širše v Sloveniji.

Naredili bomo vse, da bo skupnost, ki jim je bila desetletja kratena pravica do zdravega življenjskega okolja, končno lahko zadihala čist zrak.

Hvala vsem, ki ste naši sopotniki na tej čudoviti poti.

Lep konec tedna in fajtamo dalje,
Vaš Inštitut 8. marec