Skupino No OFFENCE! sestavljajo štirje ljubljanski milenijci s kaotično energijo.
Z melodičnim pankom se na zafrkantski način soočajo s težkimi družbenimi vsebinami, navidezna enostavnost glasbenega izraza in splošna neobremenjenost pri muziciranju in izražanju pa dajejo njihovemu zvoku pristnost, ki je ne moremo spregledati.

Najbolj svež izdelek No OFFENCE! je videospot za pesem Kaj pa ljubezen?, ki ga je režirala Hanna Szentpéteri. V videospotu se člani benda pojavijo kot pisarniški delavci, kjer vsak od njih predstavlja določeno duševno stisko. Vokalist in kitarist Renato Švara predstavlja depresijo, drugi vokalist in kitarist Anže Trček ima težave s samopodobo, basist Samo Pirec ima obsesivno kompulzivno motnjo in bobnar Filip Gabrovec ima težave z odvisnostjo. Z videospotom skupina opozarja na družbene pritiske, ki ljudem večajo duševne stiske, z besedilom, ki ga je napisala njihova sošolka in socialna delavka Rene Vremec pa mečejo luč na nezadostno oskrbo za ljudi z duševnimi stiskami v totalnih institucijah, ki pogosto kršijo njihove pravice.

 

 

Besedilo: Rene Vremec

No OFFENCE!:
Renato Švara (kitara, vokal)
Anže Trček (kitara, vokal)
Samo Pirec (bas kitara)
Filip Gabrovec (bobni)

VIDEO PRODUKCIJA: Koprodukcija Plus
REŽIJA: Hanna Szentpéteri
1st A.D.: Jan Fabris
2nd A.D.: Gašper Gep Markun
DOP: Maks Šolinc
MONTAŽA, COLOR GRADE: Renato Švara
CAST: Aleks, Miha, Žan in Peter

SNEMANJE: Jan Hauschen, Studio TPD
MIX: Robi Bulešić
MASTERING: Jeffrey de Gans, DaGoose Mastering, Nizozemska

 

Na slovenski alternativni sceni so se uspešno uveljavili leta 2021 z izidom prvega albuma “Sonce. Voda. Zrak. Svoboda.“, supervolilno leto 2022 pa eksplozivno otvorili z videospotom Ivan, v katerem se predsednik države, ki ga igra dojenček, nuklearno spopade z voditeljem družbenokritične televizijske oddaje, ki ga igra Jonas Žnidaršič (https://youtu.be/ttybv9f37Rc).

 

Pomladno turnejo po Balkanu so nadaljevali s srboslovensko pesmijo Slani krugovi (https://www.youtube.com/watch?v=paoEeMe7VU0), lansko leto so zavzeli televizijske zaslone s hitičem Male zmage (https://youtu.be/dE_6Ty5MulM?si=lXcbndf0KlI4CFm6), ki je spremljal reklame za Ljubljanski maraton. Januarja so izkašljali Bacile (https://youtu.be/B41q_FZ3hR8?si=Imb5t9Ad4bIX7NaH), februarja osvajali s Schrödingerjem (https://youtu.be/WC1uBYOtkIA?si=PtEU2BnPFoKm5V0_) in marca obsodili dogajanje v Gazi z odmevnim Sinom rahle histerije (https://youtu.be/w5e8v18fohU?si=gvPrd6Bu7GAQMsgY).

 

Za letos so se fantje odločili, da bodo vsak mesec izdali singel, ta niz pa zaključili z izidom albuma in velikim koncerton 8. junija Gali hali z gosti Keni nije mrtav iz Srbije, domačimi Majmunska posla ter cvetečimi Slive.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si