V Stranki mladih – Zeleni Evrope z zaskrbljenostjo spremljamo že četrti rebalans proračuna, pri čemer sta nam sporni predvsem dve zadevi:

  1. Vabilo na izredno sejo je bilo poslalo manj kot 24 ur po zaključku 36. redne seje, kar pomeni, da se je potreba po dodatnem tri milijonskem zadolževanju pojavila dobesedno čez noč in
  2. Groteskno je, da se v istem dokumentu ob zadolževanju za investicijo v dograditev vrtca na Brezju (kar podpiramo tudi v SMS-Zeleni) predlagajo tudi za zadolževanje za obnovo dveh ulic.

V Stranki mladih – Zeleni Evrope se zavedamo, da so določene ceste v Mariboru zelo dotrajane, a »ad-hoc« reševanje tik pred volitvami spadajo v neko drugo kulturno okolje in ne v Maribor, kjer bi po trdnem prepričanju Stranke mladih – Zeleni Evrope morali imeti najprej izdelan pregled stanja na vseh cestah in ulicah ter se o obnovah odločati skladno s pomembnostjo in dotrajanostjo ceste ali ulice.

Ob tem bi želeli še spomniti, da bo za brv 10 m stran od Starega mostu (katere se je prijelo ime »Čevapčič brf«) mesto odštelo približno enak znesek kot tale, za katerega se želi v zadnjih mesecih mandata zadolžiti župan Arsenovič, kar spet kaže na popolnoma nelogične prioritete, katerim smo priča že dalj časa.

Javnost tudi obveščamo, da nas je med pripravo amandmaja presenetila novica, da so amandma v skoraj identičnem besedilu, kot smo ga hoteli sami predlagati, pripravili Socialni demokrati in zato napovedujemo, da bomo ta amandma na seji tudi podprli (torej zgolj zadolžitev za vrtec, ne pa tudi za obnovo cest), ne bomo pa podprli zadolževanja za skoraj tri milijone evrov.

Hvala za objavo – za izjave pa bom dosegljiv na seji Mestnega sveta danes ob 16.uri.

Igor Jurišič

Mestni svetnik in predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope