Uroš Cingesar, glasbenik in tekstopisec, ki ustvarja pod imenom U-ROS, je konec lanskega leta najavil izid najobsežnejšega glasbenega dela na svetu. Z objavo novih 50 skladb, ki so izšle v tem tednu, se čedalje bolj zavedemo razseżnosti projekta: 350 skladb je zdaj že na voljo na vseh pretočnih platformah, kar skupaj predstavlja že več kot 20 ur glasbe. Za nekatere skladbe je Uroš posnel tudi studijsko verzijo, kot na primer aktualen single ‘Rotiraj oči’, ki je bil sicer prvotno objavljen med prvimi 100-imi skladbami, zdaj pa je na voljo tudi v  radijski različici. Energična skladba z žgečkljivim besedilom je kot nalašč za praznovanje prihoda pomladi.

“A greva kar zdaj nekam tja, nekam tja, kjer še nisi bila, kjer zarotirajo se oči,

tako da lepši svet se zdi”

 

 

Dokaz, da je Uroševa ustvarjalna energija neustavljiva, je tudi napoved dodatnih skladb, ki bodo vključene na albumu. Namesto 500, kot je bilo decembra prvotno napovedano, jih bo album vseboval vsaj 550, po vsej verjetnosti pa še več. Že vse od začetka projekta se Urošu namreč nenehno rojevajo nove ideje, ki jih domiselno uglasbi. Uroševe skladbe pripovedujejo zgodbe iz vsakdanjika. Te zgodbe nas občasno presenetijo, razveselijo, užalostijo ali enostavno, samo so. Vsaka skladba je kot miniaturna slika, ki nam nudi vpogled v življenje običajnega človeka. Tako Uroš, s svojo močno voljo do ustvarjanja, postane izjemen kronist našega časa.

Snemanje dodatnih skladb seveda terja svoj čas, zato se je Uroš odločil, da bo nekoliko prilagodil časovnico izida. V naslednjih mesecih tako lahko pričakujemo nadaljevanje številnih etap s po 50-imi novo objavljenimi skladbami, zaključek projekta pa se zaradi neustavljive ustvarjalnosti premika v oktober 2023.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si