‘2M3 2U’ – JOY ORBISON 
(XL Recordings)

Elektronski glasbenik Joy Orbison je objavil najnovejši single „2M3 2U“, melodično futuristično skladbo, ki sledi predhodnima singloma „pinky ring“ in „red velve7“.

“Skladbo vidim kot britansko verzijo hiper-popa, samo z malo težjim basom,” je povedal Joy. “Vokalni del bi lahko bil prenašalec sporočila o neki izkrivljeni ljubezni, kot npr. v filmih Blade Runner ali Fifth Element, glavni melodični riffi pa me spominjajo na plošče DJ Narrows-a, ki bi jih vrteli na zabavah po klubih.”

Leto 2022 je bilo za Joya Orbisona zelo uspešno, saj je nase opozoril že z marčevsko pinky ring, s sodelovanjem z zasedbo Overmono pa so s skladbo Blind Date ustvarili letošnjo himno klubskih plesišč. Z remixom skladbe Rouse Rouge, ki jo je priredila Jorja Smith, in najnovejšo skladbo 2M3 2U Orbison letošnje leto zaključuje z eno njegovih najboljših solo izdaj.

Joy Orbison na INSTAGRAM-u

 

 

Buffy – JENNY HVAL
(4ad)

Norveška glasbenica Jenny Hval predstavlja očarljivi single Buffy z njenega zadnjega albuma Classic objects, ki je izšel marca letos. Pesem se začne z improvizacijo na klaviaturi, zaigrani akordi pa izražajo osamljenost polno upanja, ki je stkana iz ponavljajočih se melodičnih vzorcev. “Improvizirala sem z mislijo na Buffy, izganjalko vampirjev,” pravi Hval, “verjetno zato, ker sem si jo tolikokrat ogledala. Všeč mi je ideja o večdelni TV seriji kot je Buffy, ki odpira politična in ustvarjalna vprašanja in hkrati pod vprašaj postavlja obstoj diktature, plutokracije in teokracije.”

Poleg omenjenega singla je Jenny pred kratkim posnela tudi živo izvedbo skladb ‘Cemetery of Splendour’ in naslovne z albuma Classic Objects. Intimno vzdušje pričara studio v Flerbruketu nedaleč od Osla, kjer v ospredje stopi magija umetničinega sveta, ki spretno združuje neresnično z vsakdanjim.

JENNY HVAL ONLINE
Website | Facebook Instagram Twitter | Bandcamp | 4AD

 

 

Sundown Lake’ – the GOLDEN DREGS
(4AD)

Benjamin Woods s svojo skupino The Golden Dregs izdaja nov single “Sundown Lake” s prihajajočega albuma On Grace and Dignity. Napovedal ga je že predhodni single ‘American Airlines’, “Sundown Lake” pa pripoveduje o nostalgiji, s katero se Woods spominja svojih najstniških dni v Cornwallu.

“On Grace and Dignity” je sicer tretji album Benjamina Woodsa in prvi, ki bo izšel pri založbi 4AD. Na njem lahko pričakujemo sarkastična besedila in Woodsov lirični bariton, s katerima bo zagotovo nagovoril širše občinstvo. Album izide 10. februarja 2023.

 

 

Sensitive Child (Soulwax Remix) – Oliver Sim
(Young)

Oliver Sim, član tria The xx, se je za remix svoje skladbe Sensitive Child s prvenca Hideous Bastard povezal z Grammyjem nagrajenima belgijskima elektroničarjema SoulwaxRemix bo baziral na njunih nedavnih 2manydj’s setih, belgijska brata pa bosta skladbo nadgradila s svojo interpretacijo zmesi indie in elektro glasbe ter ustvarila psihedelično plesno uspešnico. Remix izide 1. decembra 2022.

Uradna spletna stran Oliverja Sima
Instagram
Facebook

 

Nights In December’ – Tkay Maidza
(4ad)

Tkay Maidza predstavlja svojo avtorsko praznično skladbo Nights In December’, ki je polna z zvokom mamljivega R’n’B sintetizatorja 2000-ih, dopolnjuje pa jo bleščeč pop refren. Izdaja singla sovpada z njeno turnejo po Avstraliji, kjer nastopa kot podpornica Dua Lipe, nedavno pa je zaključila tudi turnejo po ZDA z Billie Eilish.

Pevka s koreninami iz Zimbabveja je v novi skladbi želela uglasbiti čustva ob začetku novega ljubezenskega razmerja in hkrati ujeti duh prazničnega zimskega New Yorka, kjer je nekaj časa tudi živela.

Pevkin lanski EP Last Year Was Weird vol. 3 je njena zadnja večja izdaja in zaključuje trilogijo, ki je počasi izhajala od leta 2018. Prek izdaj je izkristalizirala svoj slog in afriško-avstralsko izkušnjo, ki obsega vse od popa in trapa do R’n’B-ja. Za omenjeni EP je lani prejela tudi avstralsko nagrado ARIA za najboljšo soul/R’n’B izdajo ter nominacijo za nagrado NME 2022 v kategoriji za najboljši solo nastop na svetu.

SLEDITE TKAY MAIDZA
Instagram
Facebook
TikTok

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si