Drage sestre in dragi bratje,

Zaradi preobilice aktivnosti vam sporočam, da bom izvedel delavnico A4V in R4V – 4. del – Kontrahirna dolžnost  v petek, 6. velikega travna ob 19. uri.

Ker gre za zelo »občutljivo« vsebino, na podlagi bomo gradili znaten del naših samoobrambnih strategij, je prav, da se tudi sam dobro pripravim na izvajanje.

Mnogi med vami sedaj že veste, da so skoraj vse javne službe (vključno s POLICIJO, FURS, INŠPEKTORATI, CENTER ZA SOCIALNO DELO, SODIŠČA …) samo podjetja z omejeno odgovornostjo in to z lahkoto tudi dokažemo, če pogledamo v registre, v katere so ta podjetja vpisana.

Na delavnici bomo še enkrat pogledali v največji register na svetu DUN&BRADSTREET in ugotovili, da zgornja izjava drži kot pribito.

Ta podjetja delujejo pod pretvezo, da obstaja predpogodba med njihovimi pravnimi osebami (na primer POLICIJA) in »našimi« pravnimi osebami (na primer JANEZ PRIMER).

Takšna predpogodba je seveda samo prevarantska domneva, ki se v tem groznem pravnem/komercialnem jeziku imenuje kvazikontrakt/kvazipogodba. Vsako od teh podjetij z omejeno odgovornostjo (vključno z REPUBLIKA SLOVENIJA) oziroma njihove zakonite zastopnike veže kontrahirna dolžnost ali dolžnost obveznega sklepanja pogodbe.

»Pogodba ustvari zakon,« pravi starodavna trgovska maksima in seveda si bomo v tej delavnici zelo natančno pogledali, kaj sploh to pomeni in kaj sploh je maksima.

Na delavnici nas čaka zanimiv sprehod po Obligacijskem zakoniku, kjer bomo poiskali člene, ki se neposredno ali posredno ukvarjajo z kontrahirno dolžnostjo.

Pogledali bomo tudi v naše strategije in pisanja o pogojnem sprejetju komercialne ponudbe, kjer to pravno sredstvo s pridom uporabljamo.

Videli boste, da gre za neverjetne pravne/komercialne »akrobacije«, ki se dobesedno vlečejo skozi celoten Obligacijski zakonik. V nadaljevanjih se bomo še bolj natančno posvetili tem akrobacijam, če želimo narediti preboj na tem pomembnem bojnem polju.

Morda je kdo pomislil, da pretiravam. Pa vam še enkrat raje namignem, da skoraj vse sadove našega ustvarjalnega dela izmenjujemo ravno v tem bojnem polju. Mislim, da lahko s pomočjo logičnega sklepanja (ang. reasoning) potegnete podobne zaključke.

Napovednik informativno-izobraževalnih aktivnosti za 19. teden

V začetku 19. tedna bomo za trenutek »skočili« stran  od Obligacijskega zakonika in Enotnega komercialnega kodeksa v pravno/komercialno bojno polje trustov, saj vam želim za finale projekta primerne uporabe pisave imen in priimkov  v rimskem sistemu trgovske pravičnosti. Po doktrini »capitis deminutio« vam bom pokazal vse tri oblike pravilnega pisanja imen in priimkov. To znanje je še kako pomembno, saj način pisanja imen in priimkov določi status, položaj in kapaciteto v tej hazardeski igri. Enkrat za vselej bomo torej razrešili dileme okoli načina avtorizacije in pisanja imen in priimkov.

Sledila bo kratka delavnica (eno uro) na temo psiho-analize. Ves čas vam poskušam zelo »nežno prišepniti«, da je najprej potrebno delo na sebi.

Izhod iz tega multidimenzionalnega labirinta poblaznelosti in zla je v vhodu v samega sebe. Seveda lahko taka izjava zveni kot dobro domišljena floskula, zato je prav, da morebitne ugovore v tej smeri preprosto nevtraliziramo.

»Za pomoč« se bomo obrnili na Georga Ivanovicha Gurdjieffa, ki  je bil ruski filozof, mistik, duhovni učitelj in skladatelj armenskega in grškega porekla, rojen v Aleksandropolu v Ruskem cesarstvu.

Pogledali bomo njegov pogled na človekovo osebnost na eni strani in človekovo esenco na drugi. Seveda se nemiren duh Ljudske Pisarne ne more zadovoljiti samo na način, da zgolj prenesem  vedenje  Gurdjieffa – želim ga na unikaten način povezati z vedenjem o mehanizmu za prenos in/ali izmenjavo energije – TRUSTI.

Nato spet nadaljujemo v ritmu transakcij ali pravnih poslov, da se čim hitreje in čim učinkoviteje približamo poenoteni uporabi mogočnih pravni sredstev –A4V in R4V.

Prav tako pa bomo izkoristili ta čas za nova druženja v živo.

ü  Celje, v torek tretjega [3] velikega travna [5] leta 20-22, ob 17.00 uri.
Lokacija: Kajak klub Špica, Ketejeva 15, Celje.
Predhodna prijava ni potrebna, saj nismo prostorsko omejeni.

ü  Koroška, v sredo četrtega [4] velikega travna [5] leta 20-22, ob 18.00 uri
Lokacija: Šmiklavž 19b, Podgorje pri Slovenj Gradcu.
Predhodne prijave na telefonsko številko 041 319 290 Majda Ogriz

Osti jarej,

:primož