Let 3 so po uspešni evrovizijski ekspediciji, ki se je pričela v Varšavi, nadaljevala pa v Izraelu, uspešno pričeli evropsko evrovizijsko promocijo. Na obeh lokacijah so izkoristili priložnost ter se družili in fotografirali tudi s slovenskimi predstavniki, skupino Joker Out.

Po uvodni ceremoniji so Rečani opravili večje število intervjujev ter se fotografirali z novimi oboževalci. Veliko število njihovih novih sledilcev je idole namreč pričakalo s ŠČ! kapami in nogavicami, tako v Izraelu, kot tudi na Poljskem, pa je pesem Mama ŠČ! povzročila pravo ŠČ! evforijo. Mama ŠČ! je na pred – evrovizijskih zabavah, v zaodrju, na ulicah, postala pravi hit!

Sinoči so Let 3 v Tel Avivu nastopili pred 3000 glavo množico evrovizijskih oboževalcev, s čimer so uspešno pričeli prvi del evropske promocijske turneje.  Ko so Let 3 odvrgli težke kostume in pokazali vrtnice v zadnjicah, je, podobno kot na Dori, prišel čas za absolutni vrhunec celotnega večera. Dogajanje je spremljal tudi portal Wiwiblogs, ki je na socialnih omrežjih odrskemu nastopu namenil nekaj objav, ob tem pa so zapisali: »Let 3 tore it up« (Let 3 so na odru navdušili, op.p.)

Da je ŠČ! evforija zajela ne le Poljsko, ampak tudi Izrael, je bilo jasno že kmalu po prihodu na prizorišče. Oboževalci so nosili prepoznavne ŠČ kape, sami sebe so že poimenovali ‘ŠČ army’, za vsako ceno se tudi želijo spoznati in se fotografirati s hrvaškimi predstavniki. Tudi znameniti Johnny Logan se nikakor n mogel upreti Let 3 šarmu, Irski zmagovalec in evrovizijski sodnik je bil prav poseben gost večera, v kratkem srečanju s člani pa je pohvalil njihov izjemen odrski nastop.

Včerajšnji dan se je sicer pričel s splošno tiskovno konferenc za vse prisotne evrovizijske predstavnike, ki je potekala na posebni lokaciji na prostem, ob koncu dogodka pa so posadili vsak svoje drevo. Na novinarsko vprašanje, ki je bilo namenjeno skupini Let 3, je prisotni novinar izpostavil, da so Let 3 izjemno popularni ne le zaradi njihove glasbe, ampak tudi zaradi zelo jasnih stališč, ki jih zavzemajo do raznoraznih perečih vprašanj, ki se tičejo borbe za pravice neslišanih ter težnje k enakopravnosti ter ob tem dodal:  » Ste veliki zagovorniki LGBT pravic, zagovorniki ženskih pravic, poznamo vas po akcijah, uperjenih proti konzervativnim cerkvenim evropskim politikam, to družbeno borbo pa ste povezali z vašimi močnimi umetniško – vizualnimi sporočili, zdaj pa boste posadili drevo. Kakšno je vaše sporočilo«?

»Ni lahko odgovoriti na takšno vprašanje. Mi smo od nekdaj zagovarjali svobodo, ljubezen, boljše življenje. Mi ne delamo razlik med ljudmi. V našem svetu, v naših glavah, v našem vedenju in razmišljanju med ljudmi ne delamo razlik. Ne delamo razlik med različnimi rasami, ne med različnimi seksualnimi usmeritvami ali verskimi usmeritvami. Mi vsi smo enaki, vsi smo ljudje. In to je naš cilj. Ubiti neumnost! Naš cilj je, da poskušamo narediti svet boljši za vse ljudi, ne le za nekatere, povsod in vedno«, Prletovi izjavi je sledil dolg in glasen aplavz vseh prisotnih novinarjev in obiskovalcev prireditve.

Po uspešnem obisku Poljske in Izraela, ta vikend sledi še Madrid, kjer bo potekala uradna pred -evrovizijska zabava, kjer bo nastopilo kar 28 evrovizijskih predstavnikov. Teden dni kasneje sledi London, kjer bodo zaključili promo turnejo, sledili bodo le še uradni nastopi v Liverpoolu.

»Posadili smo to drevo in ga zalilli, da bo rastlo še dolgo. Mi smo veliki borci za ohranjanje narave, pred velikim nastopom na Evroviziji, smo se odločili, da izdelamo zlati električni traktor. Zakaj zlati? Zlati traktor za svoje delovanje potrebuje električno energijo, poganjajo pa ga obnovljivi viri energije. Ne želimo se več voziti na fosilna goriva, ker to uničuje naravo. Zlati traktor je simbol transhumanizma, čigar ideja je, da bi s pomočjo tehnologije izkoreninili sovraštvo ter revščino in lakoto na zemlji, prvenstveno pa, da se izkorenini človeška neumnost.« – Mrle

 

www.dallas.si
shop.dallas.si