Letošnji Lent po Lentu se začenja že to soboto, 2. 9., na Vojašniškem trgu. Sporočamo vam nekaj nedavnih sprememb in program letošnjega sklopa Lent po Lentu.

Ulična predstava Duhovi preteklosti, napovedana za 2. 9. ob 21. uri na trgu pri Hiši Stare trte, je prestavljena. Zaradi slabega vremena, ki je povzročilo zamudo prenove Lenta, bodo neodložljiva gradbena dela potekala tudi v soboto, 2. 9. Trga tako na ta dan ne bo mogoče pripraviti do te mere, da bi lahko varno izvedli prireditev. Ker je predstava narejena posebej za ta prostor, jo prestavljamo na 29. 9. ob 19.30 20.00 uri.

Nastop Godbe Ruše ostaja na sporedu 2. 9. ob 11. uri, a se prestavi na Vojašniški trg. Ostali dogodki in koprodukcije sklopa Lent po Lentu 2023 potekajo po načrtih.

Letošnji programski sklop Lent po Lentu poteka v znamenju solidarnosti s prizadetimi v katastrofalnih poplavah. S koncertom Zorana Predina in zasedbe Šukar se želimo zahvaliti in pokloniti gasilcem, reševalcem, prostovoljcem ter vsem drugim, ki nesebično delajo na poplavljenih območjih. Vstop na vse dogodke (z izjemo nekaj filmskih projekcij DokuDoc) je brezplačen. V skladu s principom »daj naprej«, pri katerem v zameno za dobro dejanje, ki smo ga bili deležni, nato sami naredimo nekaj dobrega za nekoga drugega, obiskovalce pozivamo, da znesek, ki bi ga sicer namenili za nakup vstopnic, nakažejo eni od dobrodelnih organizacij ali društev, ki zbirajo denar za žrtve poplav, ali po svojih zmožnostih pomagajo kako drugače.

Več informacij in vse dogodke letošnjega sklopa Lent po Lentu najdete v priponki: Lent po Lentu 2023 – 2. 9., NDM, 31. 8. 2023