Lent po Lentu

 

Četudi je glavnina programa Festivala Lent za nami, še ne pomeni, da je živahnega koncertiranja konec.
Dogajanje nadaljujemo že ta teden s sklopom Lent po Lentu.
Na četrtkov večer 7. 7. bomo Trg Leona Štuklja razvneli s koncertom Piše se leto, kjer bodo nastopili domačini Happy Ol’McWeasel in primorci Elvis Jackson, v petek, 8. 7. pa se nam obeta vokalna poslastica Perpetuum Jazzile.

 

Piše se leto 2022: HAPPY OL’ MCWEASEL ● ELVIS JACKSON

Trg Leona Štuklja

četrtek, 7. 7., 21.30

 

Piše se leto, barva se poletje

Festival Lent in Piše se leto sta odličen dvojec.

Prvi nam z glasbo zapiše aktualno letnico, ki se za vselej usidra v spomin z imenom nastopajočih bandov in ne zgolj s številko na koledarju, drugi pa nas izstreli v poletje z eksplozijo barv in doživetij.

Od leta 2014 sta še tesneje povezana, pod festivalskim okriljem namreč Piše se leto poskrbi za gromoglasen in udaren večer – poviša srčni utrip in nas uglasi na A-žur.

Letos bosta za oboje poskrbela bombastični dvojec Happy Ol‘ McWeasel in skrajno energični Elvis Jackson.

Dvoje težkoprocentnih koktajlov – štajerski s kombinacijo folk punk rocka in primorski z okusom punka, hard cora, reggaeja in metala – je visokooktanska kombinacija, še en odličen dvojec, ki bo 7. julija poskrbel za prvi postlentovski veliki pok.

 

PERPETUUM JAZZILE

Trg Leona Štuklja

petek, 8. 7., 21.30

 

Vokalno razkošje

Ste za večer, poln glasbe, čeprav na odru ne bo niti enega inštrumenta?

Perpetuum Jazzile je tisti glasbeni unikum, ki uspešno podira meje. Geografske, saj nastopajo po vsem svetu, predvsem pa meje človeškega glasu. Če smo običajni smrtniki že zadovoljni, kadar nam pod tušem uspe zadeti kak malce višji ali nižji ton, so glasovi, zbrani v tej zasedbi, povsem drugačna žival. Z drugega planeta.

Glas-mašina, ki osupne s parado zvočnih impresij, s katerimi odslikavajo zvok deroče vode, piša vetra ali hrumenja letalskih motorjev, in navdušuje z žanrskim razkošjem ljudske, popularne ter jazzovske glasbe, gospela, bluesa, bossa nove, diska in funka. In – smo že omenili njihovo neverjetno odrsko energijo? Preverite jo 8. julija.

 

V prilogi: Festival Lent 2022 LENT PO LENTU