Danes bo ob 19.30 po lokalnem času v gledališču Kanuti Gildi SAAL v Talinu estonska premiera mednarodne koprodukcije Fun Fact avtorjev Primoža Bezjaka, Branka Jordana, Katarine Stegnar in estonskihkolegov Eera Epnerja, Marta Kangroja in Juhana Ulfsaka! Do sobote, 27. januarja, bodo imeli pet predstav.

 

Tamara Bračič Vidmar

Bunker, Ljubljana

Estonska premiera

Bezjak, Epner, Jordan, Kangro, Stegnar, Ulfsak: 

FUN FACT (Zanimivo dejstvo)

22., 23., 25., 26., 27. januar 2024
Kanuti Gildi SAAL, Talin, Estonija

Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar so v sodelovanju z estonskimi kolegi Eerom Epnerjem, Martom Kangrom in Juhanom Ulfsakom pripravili mednarodno gledališko koprodukcijo Fun Fact (Zanimivo dejstvo). Po svetovni premieri v Sloveniji bo premiera še v Estoniji.

Fun Fact temelji na situaciji, v kateri se, kot vedno v gledališču, postavljajo vprašanja, tokrat pa se nanje tudi odgovarja. Kaj se je zgodilo v mračni in megleni jeseni leta 1981? Koliko kentavrov je bilo ubitih med spodletelim poročnim slavjem? Kaj se je dogajalo, preden smo prišli, in kam je odšla stara gospa?

Male drame bodo pozabljene. Velike drame bodo ostale v spominu.
Vendar le, če so velike.

Dovolj velike, da nam ponudijo dovolj zanimivega, o čemer se lahko sprašujemo.

 

Več informacij: info@bunker.si

>> Povezava na spletno stran Kanuti Gildi SAAL.

 

Zasnova in režija: Primož Bezjak, Eero Epner, Branko Jordan, Mart Kangro, Katarina Stegnar, Juhan Ulfsak Produkcija: Bunker, Ljubljana; Kanuti gildi SAAL, Talin; Eero Epner, Juhan Ulfsak, Mart Kangro

S podporo: Ministrstva za kulturo RS, Mestne občine Ljubljana, Evropske unije – programa Kultura premika Evropo, Cultural Endowment of Estonia, Estonian Ministry of Culture, Goethe Institute, Ridango

Več …