Predelano življenje je redno odrsko srečevanje Maje Dekleva Lapajne in Norberta Svena Föja, kjer raziskujeta stične točke med gledališko in plesno improvizacijo, si privoščita klovnske prijeme in uživata v muziciranju, predvsem pa na veliko predelujeta življenje. Vse skupaj poganjata tesen prijateljski odnos in strast za ustvarjanje iger. 

 

Predelano življenje je tudi pretanjena čutna izkušnja, saj se poigrava s pogledom, zvokom, prostorom, svetlobo, dotikom in včasih zaradi bližine tudi z vonjem. Življenje je preveč čudovito, da ga ne bi doživljali na različne načine! In kletni prostori so kot nalašč za predelovanje bližine v odrski dogodek. Pridite še bliže doživetju bližine.

 

Vstopnice: 10 eur, 7 eur (dijaki_nje, študenti_ke, upokojenci_ke), 

4 eur (SVŠGUGL, AGRFT)

Rezervacije in informacije: info@bunker.si

 

Predstavo si lahko ogledate tudi v okviru Abonmaja Transferzala.

Rok Kravanja:
SLOVENSKA TRANSVERZALA

Draga Slovenija,

pred kratkim sem obrnil štiridesetko in do sedaj se ti nisem še nikoli zahvalil, da sem se rodil na tvojih tleh. Nisem ti še rekel hvala za čist zrak, ki ga diham od prvega dne. Hvala za čudovite razglede, ki jih uzrem, ko hodim po tvoji deželi in za vso to neokrnjeno naravo, ki me pomirja. Hvala ti za javno zdravstvo: svojo voljo in zdravje krepim na rednih podvigih po čudovitih slovenskih vrhovih. Hvala za brezplačno šolanje – vpisal sem tri redne študije in dva uspešno zaključil. Hvala ti tudi, ljuba Slovenija, za možnost glasu v Evropi – prihodnjih evropskih volitev se bom zagotovo udeležil. Te dni praznujemo dve desetletji tvojega članstva v veliki evropski družini. Jaz bom najini okrogli obletnici verjetno slavil na kakšni vaški veselici, kjer bom divje plesal na narodnozabavne viže, nad katerimi sem vedno tako bentil in zvijal z očmi.

Tvoj sin, Rok Kravanja

 

Vstopnice: 10 eur, 7 eur (dijaki_nje, študenti_ke, upokojenci_ke), 

4 eur (SVŠGUGL, AGRFT)

Rezervacije in informacije: info@bunker.si

 

Predstavo si lahko ogledate tudi v okviru Abonmaja Transferzala.

 

Zamisel in izvedba: Rok Kravanja // Izvedbena dramaturgija: Katarina Stegnar in Gregor Zorc // Produkcija: Via Negativa in Moment Maribor // Koprodukcija: Zavod Odprti predali Kranj

EROTOMANIA je po performansih Piščanec je pečen, ko temperatura mesa doseže 74 stopinj celzija (2018), Krst pri Savici (2019), Poslavljanja/Manifesto (2019), 8372 (2022) in Zgodbe kavne usedline/8372 (2023) šesta performativna manifestacija Benjamina Zajca.

EROTOMANIA nadaljuje preverjanje meja avtorjevega performativnega ustroja, tokrat se osredotoča na zmogljivosti svojega duševnega zdravja in si bo poskušal odgovoriti na vprašanje, kako iskren si dejansko upa biti na živem dogodku. Do katere meje svojih resnic si upa stopiti? S tem, ko stopi na oder, se ustvari nadzor nad umetnikovo ranljivostjo, performativne akcije pa zelo hitro postanejo preizkušnje samorazkrivanja, ki premikajo meje umetniškega izražanja in odgovarjajo na vprašanje, kako transparenten, surov in pristen je lahko umetnik pred očmi javnosti.

Predstava FUN FACT (Zanimivo dejstvo) avtorjev Primoža Bezjaka, Branka Jordana, Katarine Stegnar in estonskih kolegov Eera Epnerja, Marta Kangra in Juhana Ulfsaka v koprodukciji Bunkerja in estonskega gledališča Kanuti Gildi SAAL se pravkar vrača z uspešnega gostovanja na festivalu Auawirleben Theaterfestival v Bernu, kjer je gostovala 25. in 26. maja.

Na festivalu Baltoscandal v estonskem Rakvere bo FUN FACT gostoval 5. in 6. julija, na festivalu MLADI LEVI 2024 29. avgusta, na Draama festivalu v Tartuju (evropski prestolnici kulture) bodo nastopili 5. in 6. septembra, nato pa 8., 9. in 10. septembra v gledališču Kanuti Gildi SAAL v Talinu v Estoniji.

 

KROG avtorjev Neje Tomšič in Nonument Group je gledališki esej, ki je nastal v okviru mednarodne mreže Stronger Peripheries: A Southern Coalition, v koprodukciji med Bunkerjem in romunskim Centrul Cultural Clujean. KROG bo gostoval jutri, 28. maja ob 19.30, v Kulturnem centru Magacin v Beogradu, kjer bo Neja Tomšič sodelovala tudi na mednarodni konferenci Towards Stronger Peripheries: New Coalitions and Policies of Solidatiry, jeseni pa KROG predstavljamo 25. oktobra v Alcobaçi na Portugalskem.