DISKOlektiv:

 

Časni plesi

 

11. marec ob 19.00

Stara elektrarna

Časni plesi so plesi, ki se jih DISKOlektiv uči od časa. DISKOlektiv bo tokrat odplesal ducat tradicionalnih plesov časa različnih dolžin, imen in utečenosti. Nekatere folklorne plese bo odplesal prvič, nekatere zadnjič. Nekateri plesi še nimajo imen, drugi spet kličejo po tem, da se jih zamenja (recimo Občasni ples), tretjim pa je povsem vseeno ali se jih imenuje ali ne (recimo Zdolgočasnjeni ples). Mogoče pa boste kak ples tudi razpoznali in ga zaplesali. Čas bo pokazal svoje.

 

Vstopnice: 10 €, 7 € (dijaki_nje, študenti_ke, upokojenci_ke), 4 € (AGRFT, SVŠGUGL)

Rezervacije vstopnic: info@bunker.si 

 

Predstavo si lahko ogledate tudi v okviru Abonmaja Transferzala.

 

Koreografija: Čas // Ples, MC, kostumografija, scenografija, zvok: DISKOlektiv
Produkcija: idto.upri.se // DIS-KO-produkcija: Svet in Principlay // V sodelovanju s prostorom Jambor (Ljubljana), Rareco (Albanella), Tala Ple(j)s (Zagreb), L’Ex Asilo Filangieri (Neapelj), Vibrazioni Culturali (Felitto) in zavodom Bunker (Ljubljana)

DISKOlektiv:
Druge kože

 

12. marec ob 19.00

Stara elektrarna

“Druge kože se ne izmikajo koreografiji na vse pretege, temveč jo odpirajo novim zrenjem. Vprašajo nas, kako ozavestimo te dejavnike in jih uporabimo kot koreografski input. Ker je ples = obleka, Druge kože postanejo modna revija oblek (plesov), ki se sprehodijo po modni brvi (dvorani Stare mestne elektrarne). A dotik = oder, saj poudarek ni na gledanju, temveč taktilnosti. Četudi je raziskovanje giba, ki ga ob uglaševanju izvaja (DIS)KOlektiv plesalk_cev, vizualno atraktivno za zunanjega opazovalca, zaklad leži v sodelovanju.” iz refleksije Metoda Zupana “Odpiranje taktilnih odrov” 

 

Vstopnice: 10 €, 7 € (dijaki_nje, študenti_ke, upokojenci_ke), 4 € (AGRFT, SVŠGUGL)

Rezervacije vstopnic: info@bunker.si 

 

Predstavo si lahko ogledate tudi v okviru Abonmaja Transferzala.

 

Koreografija: Oblačila // Oblikovanje oblačil, uprizarjanje, sokoreografija, scenografija, kostumografija, oblikovanje luči, zvok in kar je še tega, v sodelovanju s Saro janaškovič, Lizo Šimenc, Tino Valentan in DISKOlektivom // Produkcija: idto.upri.se // DIS-KO-produkcija: Svet in Principlay

Platforma TRIGGER 2024

 

14. – 17. marec

Stara elektrarna

 

TRIGGER je platforma za sodobne uprizoritvene prakse, ki jo razvijamo Gledališče Glej, Bunker, Moment, zavod Maska in Slovensko mladinsko gledališče (program Nova pošta), Mesto žensk in Pekinpah

Letošnji, že peti TRIGGER se bo od 14. do 17. marca 2024 odvijal na različnih lokacijah v Ljubljani in Mariboru, v Stari mestni elektrarni pa bomo gostili:

Bezjak, Epner, Jordan, Kangro, Stegnar, Ulfsak: 

FUN FACT (Zanimivo dejstvo)

14.3. ob 20.00 

15. 3. ob 17.00 (razprodano)

Stara elektrarna

ZBOR 

ZA PUBLIKO

sledi predstavi Fun Fact

14. 3. ob 21.30

Stara elektrarna

Leja Jurišić: 

RDEČI GOZD

 

15. 3. ob 22.00

Stara elektrarna

Neja Tomšič / Nonument Group: KROG

16. 3. ob 17.30

Stara elektrarna

Tery Žeželj: ČE BI DREVESA JOKALA, BI JOKALI TUDI MI

 

od 14. do 17. 3.

zvočni sprehod po mestu