Pošiljamo vam prošnjo za sodelovanje v čistilni akciji 2024 na področju Mestne četrti Tabor. Prosimo, če se z uporabniki vaših krožkov, delavnic oz. društva dogovorite, ali bi bili pripravljeni sodelovati in v kakšnem številu. Sporočite nam tudi, če imate v mislih kakšno posebno lokacijo, ki bi si želeli, da se očisti. V mestni četrti smo prepoznali naslednje lokacije:

  • Betnavski gozd,
  • gozd med Tržaško, Belorusko in Ptujsko,
  • Park mladih,
  • okolica športnih objetov okoli Dvorane Tabor.

Že v naprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in vaši skrbi po bolj čisti mestni četrti.

 

Prihaja pomlad in z njo niz okoljevarstvenih aktivnosti, s katerimi obeležujemo pomembne okoljske dneve, mednarodni dan gozdov (21. marca), svetovni dan voda (22. marca) in svetovni dan Zemlje (22. aprila), predvsem pa pomembno prispevamo k izboljšanju kakovosti življenja na območju naše mestne četrti.

V Mestni četrti Tabor se tudi letos pridružujemo že 6. tradicionalni veliki mestni čistilni akciji Moji odpadki, moja skrb 2024, ki bo potekala v soboto, 6. aprila, med 9. in 13. uro.

Na ta dan se organizacije, društva, podjetja in občani pridružujemo tudi vseslovenskemu dnevu prostovoljstva Dan za spremembe, ki vabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja.

Vljudno vas vabimo in nagovarjamo, da člani vašega društva, za en dan postanete prostovoljci in prostovoljke, se pridružite našim skupnim prizadevanjem po čistejši in prijetnejši mestni četrti. S skupnimi močmi bomo svojo bližnjo okolico razbremenili odpadkov v naravi in s svojim delovanjem dali zgled celotni skupnosti.

V pričakovanju vašega aktivnega sodelovanja pri organizaciji in izvedbi čistilne akcije v naši skupnosti vas vljudno prosimo, da nam pripravljenost sodelovati sporočite na elektronski naslov Mestne četrti Tabor: mc.tabor@maribor.si najkasneje do 18. marca, 2024.

Z veseljem vam posredujemo več informacij v zvezi z izvedbo (Polona Erker, tel.: 02/2201-885).

 

Mestna četrt Tabor

Metelkova 63

2000 Maribor