Bunkerju se obetata pestra gostovalna pomlad in poletje, do oktobra bodo Bunkerjeve produkcije gostovale kar na šestih prizoriščih.

Predstava FUN FACT (Zanimivo dejstvo) avtorjev Primoža Bezjaka, Branka Jordana, Katarine Stegnar in estonskih kolegov Eera Epnerja, Marta Kangra in Juhana Ulfsaka v koprodukciji Bunkerja in estonskega gledališča Kanuti Gildi SAAL bo s tremi ponovitvami gostovala na švicarskem festivalu Auawirleben Theaterfestival v Bernu 25. in 26. maja, nato pa 5. in 6. julija z dvema ponovitvama na festivalu Baltoscandal v estonskem mestu Rakvere.

V septembru bo predstava FUN FACT (Zanimivo dejstvo) gostovala tudi na Draama festivalu v mestu Tartu, ki je letos evropska prestolnica kulture, kjer bodo nastopili 5. in 6. septembra, nato pa bodo s tremi ponovitvami 8., 9. in 10. septembra nastopili še v gledališču Kanuti Gildi SAAL v Talinu v Estoniji.

 

Bunkerjeva mednarodna koprodukcija KROG avtorjev Neje Tomšič in Nonument Group je gledališki esej, ki je nastal v okviru mednarodne mreže Stronger Peripheries: A Southern Coalition, v koprodukciji med Bunkerjem in romunskim Centrul Cultural Clujean. KROG bo gostoval prihodnji teden, 28. maja ob 19.00, v Kulturnem centru Magacin v Beogradu v Srbiji, kjer bo Neja Tomšič sodelovala tudi na mednarodni konferenci Towards Stronger Peripheries: New Coalitions and Policies of Solidatiry, jeseni pa KROG predstavljamo 25. oktobra v Alcobaçi na Portugalskem.