Moje ime je Ana Maria Santos Cruz in sem iz Brazilije. Sem temnopolta ženska in imam tri otroke. Leta 2018 je bilo moje življenje uničeno, mojega sina Pedra Henriqueja so brutalno umorili trije moški, medtem ko je spal.

V svojem kratkem življenju je Pedro dosegel veliko. Bil je aktivist in zagovornik rasne pravičnosti ter človekovih pravic. Organiziral je »Sprehode miru«, kjer so ljudje spregovorili o policijskih zlorabah nad temnopoltimi skupnostmi. Toda policija se je na njih odzvala s sovražnostjo in ustrahovanjem. Začeli so ga nadzirati, nato pa so mu grozili in ga nasilno napadli.

  1. decembra 2018 so v njegovo hišo vdrli trije moški s kapucami, ko je spal poleg svojega dekleta. Osemkrat je bil ustreljen v glavo in vrat. Njegovo dekle je tri moške prepoznalo kot policiste.

 

PODPRITE BOJ ZA PRAVICO UMORJENEGA SINA

Bolečine matere, ki je izgubila sina, ni mogoče izraziti z besedami. Toda Pedro me je navdihnil, da se je za pravice treba boriti vsak dan. Grozili so mi in me nadlegovali s tožbami, ki so jih vložili osumljenci. Toda njegovo delo ne bo ostalo pozabljeno. Naša skupnost še naprej vztraja, da obsodi kršitve človekovih pravic in se zavzame za pravičnost in mir.

Pedro me je naučil, kako postati aktivistka.

Naučil me je, da v boju za pravico nikoli ne smemo obupati. Ne bom odnehala, dokler ne dobim odgovorov.

Vsako leto več sto tisoč ljudi, kot ste vi, pomaga ljudem, kot sem jaz, s sodelovanjem v kampanji Pišem za pravice.

S podpisom podpore tudi ti postaneš naš glas v boju za pravico!

Hvala za vaše podpise.

Ana Maria Santos Cruz

ANA MARIA JE ENA IZMED POSAMEZNIC NAŠE AKCIJE PIŠEM ZA PRAVICE

 

Z ENIM KLIKOM NAENKRAT PODPIŠITE VSEH 10 PETICIJ