Dobili smo novo World Top Model Slovenia 2023.  To je postala 20 letna Valentina Vatovci iz Obale, visoka 179 cm. Prva spremljevalka je Anita Švajger iz Vrhnike, The Look World Top Model pa Nina Vinšek iz Koroške.

Letošnji izbor, ki ga je vodila Kaly Kolonič, TV voditeljica, lastnica PR Agencije Ekskluzivno in lastnica World Top Model Slovenia, prvič v zgodovini obiskal gospod Fiore Tondi, veliko ime v svetu modnega sveta in lastnik svetovne licence World Top Model, ki je bil nad finalnim izborom navdušen. Obiskalo ga je kar 500 ljudi, med njimi veliko število znanih osebnosti, podjetnikov, umetnikov in tujcev, ki so bili nad prireditvijo navdušeni.

 

Na izboru so nastopili Davor Radolfi, ki je pravkar izdal novo ploščo Novi čovjek sam sutra, Gregor Ravnik, zmagovalec MMS, Maja Založnik, drugouvrščena na Slovenski Popevki, prvakinje iz Plesnega mesta, Miki Vlahovič, Chorchyp in Sash.

Modeli so se predstavili v ekskluzivni kolekciji ekoloških stenskih tapet oblikovalca Tonija Hamlerja, v večernih glamuroznih oblekah Stojanovski couture in GGW couture ter modnih znamkah Fenzy, Padme Label, Kročeta, Divine Kaly, Red Lips in Ullala.  Za catwalk koreografijo je poskrbela Ana Žvorc, za glasbeno podobo dogodka pa dirigentka Gordana Buh Žgajner.

Zmagovalka World Top Model Slovenia, Valentina Vatovci, bo decembra odpotovala v Monte Carlo, kjer se bo potegovala za kar 200.000 eur vredno nagrado, letno pogodbo za delo v svetu modelinga v Milanu, Parizu in New Yorku. Letos se bo slovenskega izbora udeležil tudi lastnik svetovne licence World Top Model, gospod Fiore Tondi. »Zelo sem vesel, da sem prvič prisostvoval kot predsednik žirije na finalu izbora World Top Model Slovenia 2023 ter predstavil svojo mednarodno izkušnjo v svetu mode. Nad organizacijo dogodka, ki ga je organizirala vsestranska Kaly Kolonič sem izjemno navdušen, saj tako raznolikega finala, ki bi zajemal modo, glasbo, ples, umetnost in tako dobro vzdušje v 33 letih še nismo imeli«, je povedal Tondi in zagotovil, da se v Slovenijo zagoto spet vrne naslenje leto.

Voditeljica Kaly Kolonič je zagotovo podrla vse rekorde, saj je letos že desetič vodila lepotni izbor. Štirikrat je stala na odru kot voditeljica izbora Miss Universe, enkrat Miss borilnih veščin in petič je bila v vlogi voditeljice izbora World Top Model Slovenija.

Finalni večer je povezovala TV voditeljica in lastnica WTM Slovenia, Kaly Kolonič

O WORLD TOP MODEL

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990, spremlja pa ga več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov in poznavalcev mode, stilistov, bloggerjev, dizajnerjev in kreatorjev ter nasploh sledilcev mode in lepote. World Top Model je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah, Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen.

Koncept World Top Model Slovenija je drugačen od ostalih v svetu, saj skozi celotno leto potekajo shootingi, Modeling Akademija- šolanje za modele, modne revije ter sodelovanje z različnimi modnimi znamkami. Čeprav je World Top Model tekmovanje, kjer so kriteriji izjeno visoki, saj se zahteva višina vsaj 170 cm za sodelovanje, pa je lastnica slovenske licence, Kaly Kolonič, ob projektu World Top Model Slovenia ustanovila še Modeling Akademijo, ki se jo lahko udeležijo vsi, ki jih zanima svet mode in so stari od 6 do 70 let, ne glede na centimetre in mere. Modeling Akademija je izobraževanje o modelingu, hkrati pa je Akademija, ki daje ljudem tudi življenjske napotke, saj je zelo obsežna in se poleg modelinga, poziranja, catwalka in poziranja pred kamero, osredotoča tudi na pravilnosti zdrave prehrane, poznavanju komunikacije, ličenja, pravil oblačenja, pravilne uporabe socialnih omrežij, izgradnje samozavesti in napotkov za lastno promocijo in uveljavitev v poslovnem svetu. »Zelo smo ponosni na to, da je World Top Model edini izbor za modeling pri nas in da lahko damo novim modelom izkušnje, ne samo v modi temveč kot popotnico v življenju. Letos je finalni izbor World Top Model potekal v okviru prestižnega Art Expa, na katerem razstavlja kar 300 mednarodnih umetnikov iz celega sveta in je bil zato zares edinstven in čaroben,« je povedala Kaly Kolonič, ki je imela na Art Expu že drugič razstavo svojih umetniških del in kot slikarka razstavlja v Londonu, Pragi, Dubaju, Budimpešti, Hong Kongu in od tod je tudi nastala ideja, da letos združi umetnost, modo in glasbo.

 

Fiore Tondi je bil nad organizacijo finalnega večera World Top Model izjemno navdušen, prav tako nad kreatorji. Dizajnerja Tonija Hamlerja je že povebil da predstavi kolekcijo tapetnih obek tudi v Monte Carlu, povabilo na svetovni izbor pa je dobila tudi znamka Stojanovski Couture.

Zmagovalko Valentino Vatovci, lansko zmagovalko Rebeko Predan in Martino Pijunović, ki jo je letošnja mednarodna žirija izbrala za najbolj obetaven mlad model 2023, pa čaka še posebno darilo. Organizacija World Top Model Slovenija jim je podarila enotedensko Modeling Akademijo v Italiji, na luksuzni lokaciji, kjer jih bo čakal med drugim tudi dostop do največjih modnih agencij na svetu.

World Top Model Slovenia pa že odpira prijave na casting za World Top Model Slovenia 2024 in za Modeling Akademijo- šolanje za modele za 2023/2024.

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR in promocija

051 620 545