Domorodna Skupnost Zedinjenih Slovenskih Dežel – DSZSD vabi svoje člene in členice ter vse, ki vas zanima naše delovanje, na spomladansko Večo Zedinjenih Slovenskih Dežel, ki bo v soboto 10. rožnika 2023 (10. 6. 2023) na območju Bio Park Nivo, Cesta na Lavo 11, 3310 Žalec, v Deželi Štajerski.

Družili se bomo ves dan – od jutra do večera.

Tokratna Veča DSZSD ne bo zgolj predstavitvena, marveč bo tudi delovna, nazadnje pa še razvedrilna.

Na Veči bomo poskušali s skupnimi močmi oblikovati temelje za več delovnih teles po posameznih področjih delovanj, med njimi bodo naslednja: Pravda, Šolanje, Zaščita, Občevanje, Zdravilstvo, Sooskrba …

Ker gostitelji želimo, da se na Večo povabljeni odlično počutite in seveda sodelujete pri izvedbi, smo organizacijo samega dogodka zastavili v spodaj opisani obliki:

1. Vabilo na Večo ni pogojeno z nobeno višino plačila v obliki denarnih sredstev.

2. Gostitelji bomo poskrbeli za osnovno pijačo: hladno in vročo vodo, nekaj brezalkoholne pijače, kavo z in brez mleka in manjšo zalogo hladnih prigrizkov za tiste, ki morebiti ne bodo prebrali tega vabila.

3. Ker je druženje celodnevno, za hrano in pijačo poskrbite sami. S seboj prinesite pribor za hrano in pijačo. Priporočljivo je prinesti tudi zložljiv stol ali deko. Prostor je zagotovo primeren tudi za najmlajše rodovne člene in miroljubne štirinožne prijatelje.

4. Ker smo domorodke in domorodci dobrosrčni ljudje, bomo pripravili kotiček, na katerem bodo sijale vaše dobrote v hrani in pijači, ki jih boste namenili na razpolago vsem ostalim.

5. Zagotovo se nas bo zbralo zajetno število ljudi dobre volje, zato je vzdrževanje čistoče še toliko večji izziv. S seboj prinesite toaletni papir in papirnate brisače ter druge higienske pripomočke.

6. Na Veči bo po vzoru naših domorodnih prednikov poskrbljeno tudi za poseben kotiček, kjer bo v obliki pojezde mogoče podpreti delovanje naše členovije. Vsa energijska izmenjava je prepuščena vaši dobri volji, vaši obdarovalni domišljiji in seveda možnostim.

O natančnem programu Veče vas bomo obvestili v dodatnem sporočilu teden dni pred dogodkom.

Za lažjo organizacijo Veče vas naprošamo, da nam čim prej, vsekakor pa najkasneje dva dni pred dogodkom sporočite svojo udeležbo na e-pošto info@domorodnaskupnost.si. Zaželeno je, da se Veče udeležite kar celotne družine.

Slovenski domorodci moramo najbolj stremeti k temu, kar pomaga uresničiti naše človeške in narodne cilje. Državljanov je veliko, nas Slovenskih domorodcev pa je malo.

A z vsakim dnem nas je več – le povezati se moramo čim trdneje – tudi zato se vidimo na Veči!

Naše poslanstvo je gradnja in oblikovanje družbe po naših merilih in na temelju naših izročil.

Vabljeni – zedinjeni zmoremo vse!

Triglav DSZSD

Ivan, Primož, Andrej