PRIJAVITE SE na poslovno konferenco:

“KDO SEDI NA PRESTOLU TRAJNOSTI?”

 

Ljubljanski grad, 15. junij 2022 ob 17.00

15. 6. 2022 vas ob 17.00 Podjetniški center Pegasus in SPIRIT Slovenija vabita na Ljubljanski grad, kjer bomo na poslovni konferenci odgovorili tudi na vprašanje: “Ali je v slovenski podjetniški realnosti TRAJNOST zgolj modna muha, priložnostni projekt ali zaveza?”

Prijavite se s klikom na spodnji gumb oz povezavo!

PROGRAM

17.00

Pozdravni nagovor in otvoritev konference

17.05 – 17.20

Poslovna zgodba

ČE ŽELIŠ SPREMENITI SVET, LJUBI SVOJO DRUŽINO

Rado Daradan, Hoorey studios / Mali junaki

Pred nekaj leti sta dva prijatelja postala strica. To je bilo prvič, da se je njunega življenja dotaknil nekdo tako majhen, a tako pomemben. Iskala sta popolno darilo in ker ga nista našla sta ga ustvarila. Od takrat v njunem podjetju izdelujejo personalizirane knjige za otroke z vizijo pričarati čarobno izkušnjo za prav vsakega izmed njih.

So eno najuspešnejših slovenskih podjetij in so lansko leto ustvarili preko 40 mio EUR prihodkov.

17.20 – 18.00 

Okrogla miza 

JE TRAJNOSTNO POSLOVANJE ZGOLJ KRATKOROČNI INTERES ALI DOLGOROČNA ZAVEZA V DOBRO VSEH?

 

Alenka Hren in Adriana Rejc Buhovac, SPIRIT Slovenija, članici ekspertne skupine in

Robert Ličen, Podjetniški center PEGASUS

Skozi pogovor bodo udeleženci delili osebne in poslovne lekcije vsaj 70 slovenskih podjetij in zaposlenih, ki ji je prinesel proces trajnostne strateške transformacije v obdobju 2018 – 2022. Brez dlake na jeziku bo v ospredju resnica. Resnica o pomenu transformacije in vrednosti procesa, o vlogi posameznika in podjetja kot celote, o grajenju zavezništva, o zmagah in porazih, o razumevanju in udejanjanju trajnostnih zavez, o iskrenih namenih v dobro vseh.

18.00 – 18.05 

Glasbeni premor 

 

Robert Petan, Kantavtor

18.05 – 18.45 

Pogovor

TRAJNOST JE LJUBEZEN DO NARAVE, SKRB ZA ZEMLJO IN VRNITEV IZVORNIH VREDNOT

 

Katja Temnik, Zeliščni vrt in kmetija Majnika,
družina Kokol, Hiša Vin Kokol,
Bodgan Mak, Posestvo Sončni raj

Spoznali bomo podjetja in posameznike katerih izdelki so rezultat pridnih rok in spoštljivega in odgovornega odnosa do zemlje. Gre za načine kmetovanja, ki ne škodujejo okolju, zdravju ljudi, rastlinam in živalim.

 

Njihovo delovanje je vsakodnevna zaveza k ekološki pridelavi, ozaveščanju, širjenju in ohranjanju zdravega načina življenja in sonaravnega bivanja človeka.

18.45– 19.00

ON LINE provocation

NOW OR NEVER: THE REGENERATIVE BUSINESS RENAISSANCE

 

Ed Gillespie

Ed nas bo opozoril na pomembna in neizbežna vprašanja, ki jih v teh transformacijskih časih ne smemo zaobiti kot starši, podjetniki, prijatelji ter splošno kot gradniki boljše prihodnosti.

 

Je angleški okoljski podjetnik, futurist in avtor. Osredotoča se na pomoč organizacijam, da hitro razumejo nov svet, ki vključuje ‘odvajanje’ napak iz preteklosti, postavljanje pravih, pogosto nerodnih vprašanj in premikanje preko današnjega neugodja v boljša, bolj odporna, odgovorna in trajnostna podjetja jutrišnjega dne.

19.00

Zaključna beseda, pogostitev in druženje

Se vidimo kmalu!

Podjetniški center PEGASUS in SPIRIT Slovenija