Voditelj Tilen Artač, Bine Volčič in Žiga Faganel so v sedmi epizodi 1, 2, 3 … bis! podkasta Slovenske filharmonije govorili o prepletu hrane in glasbe, ki tvorita čudovit par.

 

Glasba in kulinarika imata namreč veliko skupnega, saj obe zahtevata natančnost, ritem, uravnoteženost, vzbujata čustva, ustvarjata spomine in doživetja. Na odru Slovenske filharmonije je Tilen Artač tokrat tako gostil dva velika ljubitelja kulinarike, glasbe in njunega združevanja: “V današnjem podkastu 1,2,3 … bis! gostim kuharskega mojstra Bineta Volčiča – virtuoza v kuhinji, šefa, ki je stopil pred medije in predstavil širši javnosti poklic kuharja, ter člana sekcije prvih violin v orkestru Slovenske filharmonije Žigo Faganela – virtuoza na violini, ki ne obvlada le strun svojega instrumenta, ampak ima smisel tudi za melodijo okusov v kuhinji.”

 

Celoten video je na voljo na platformi MetroPLAY in si ga lahko ogledate TUKAJ.

 

Spremljajte 1, 2, 3 … bis! Podkast Slovenske filharmonije s Tilnom Artačem. Voditelj, akademski glasbenik in odličen imitator, v podkastu gosti izjemne posameznike, ki so tako ali drugače povezani s klasično glasbo. Gostje skozi svoje zgodbe in izkušnje omogočajo, da bolje spoznamo in razumemo ta prav poseben umetniški žanr. Ta je namreč več kot le zvok; je izraz čustev, zgodovine in človeškega duha. S svojim unikatnim pristopom voditelj s pomočjo zanimivih sogovornikov poslušalcu odkriva to izjemno umetnost na nov in navdihujoč način. Kot ena izmed posebnosti podkasta je ta, da se gost preizkusi v kratkem glasbenem izzivu.

 

Vsebino omogoča Slovenska filharmonija.