Stopnjevanje┬ákrvavega konflikta┬ámed Izraelom in Hamasom ter drugimi oboro┼żenimi skupinami se nadaljuje. V Gazi vlada┬áhumanitarna katastrofa, ┼ítevilo umrlih civilistov pa je vsak dan vi┼íje.

V napadih na Gazo je umrlo ┼że┬á6500 ljudi, ve─Źina civilistov. Ve─Ź kot tretjina ┼żrtev je┬áotrok. Nih─Źe ne ve, koliko trupel je ┼íe vedno ujetih pod ru┼íevinami.

V Amnesty International s┬ápeticijo pozivamo k takoj┼ínjemu premirju. Prelivanje krvi civilnega prebivalstva se mora kon─Źati, Gazi pa mora biti zagotovljena┬áhumanitarna pomo─Ź.

Oddajte svoj podpis za mir.┬áÔś«´ŞĆ┬áLe skupaj nam lahko uspe.

 

Ob neskon─Źnem trpljenju mora zmagati ─Źlove─Źnost

┼átevilo civilnih ┼żrtev v Gazi med neusmiljenim izraelskim bombardiranjem ┼íe naprej osupljivo hitro nara┼í─Źa. Umrlo je ┼że┬á6500 ljudi.

Zaradi izraelskega poostrenega obleganja Gaze je┬áblokiran vstop surovin, vklju─Źno z vodo, hrano in gorivom. Ve─Ź kot┬á2 milijona ljudi┬áse bori za pre┼żivetje. Humanitarna katastrofa, ki temelji na┬áizraelski┬á16-letni nezakoniti blokadi Gaze, se bo samo ┼íe poslab┼íala, ─Źe se spopadi ne ustavijo takoj.

Hude┬ákr┼íitve mednarodnega humanitarnega prava, vklju─Źno z┬ávojnimi zlo─Źini, s strani vseh vklju─Źenih v konflikt se nadaljujejo.

 

Zakaj poziv k premirju?

  • Da se┬áprepre─Źijo nadaljnji nezakoniti napadi.
  • Da se┬ápreneha ubijanje civilistov.
  • Da se┬áhumanitarnim agencijam omogo─Źi┬ádostava nujne pomo─Źi┬ána obmo─Źje Gaze.
  • Za zagotovitev┬áprilo┼żnosti za pogajanja┬áo izpustitvi talcev.
  • Za izvedbo┬áneodvisne mednarodne preiskave vojnih zlo─Źinov.

Odpravljanje temeljnih vzrokov tega konflikta s┬ákon─Źanjem izraelskega sistema apartheida, vsiljenega Palestincem_kam, je zdaj bolj nujno kot kdaj koli prej.┬á

 

KLIKNITE ZA OBRAZEC ZA DOHODNINO