Pozdravljeni prijatelji,
 
KDO
vabilo je namenjeno zlasti udeleženkam in udeležencem lanskih srečanj za svobodno in samostojno Slovenijo ( 12.7.2020 Povezava za suverenost na Kureščku19.7.2020 Sveto na Krasu26.7.2020 Kozjanski park Lesično , 23.8.2020 Beli Kamenzapisi drugih srečanj so shranjeni izven računalnika), in ozaveščenim pridruženim v aktivnostih prebujanja in povezovanja prebivalstva Slovenije skozi lansko in tudi letošnje leto.
ZAKAJ
Namen srečanja je poglobitev poznanstva, prijateljstva in sproščeno druženje s povezovanjem v začetek nove pomladi (Slovenije).
 
KDAJ in KJE
V soboto, 24.4.2021 se ob 12.uri dobimo na Praznovanju pomladi na travniku pod Kureščkom. V sproščenem vzdušju se bomo podružili do 15.ure.
Letošnjo pomlad se seznanimo z izročilom naših prednikov , (še) iz predkrščanskega obdobja( Posnetek RTVSLO iz leta 1970. Pesem Zeleni Jurij v izvedbi Jagih Bab.)
Hvala Ireni Petrič (ex Urankar) iz Društva Staroverci za leta zbiranja in urejanja teh gradiv.
Na dogodku bomo skupaj zapeli pesem, ki jo poznamo vsi in zaigrali družabno igro našega otroštva.
Izmenjali si bomo izkušnje popotovanja svobode preteklega leta.
 
Možno je, da bo z nami tudi nadarjeni preiskovalec Znanosti razlikovanja (Human Design), ki nam lahko pomaga prepoznati našega osebnega genija.
KAKO
Glede na vremensko napoved bo sončno in razmeroma toplo. Prinesemo dobro voljo in prispevek 5 eur za prigrizek in vodo/čaj.
Prijave močno zaželene (za pripravo zadostne količine prigrizka) do vključno četrtka, 22.4.2021 na zavod.rodna.zemlja@gmail.com. Če ne moreš priti, te prosimo za povratno informacijo.
Skupaj s prijavo najkasneje 3 dni pred dogodkom s povratnim e-pismom javi željo glede prigrizka:  a ) mesni  b) vegetarijanski  c) veganski brezglutenski prigrizek)
Na srečanje lahko povabiš še koga, ki se v teh časih aktivno zavzema za svobodno bivanje v naši čudoviti deželi Sloveniji.
 
Srčen pozdrav in močen objem!
Organizacijski odbor

Raziskovalni projekt “Povej”
Rodna zemlja, zavod, Slovenija, Evropa
www.rodnazemlja.eu  …  041-790-757