S ponosom sporočamo, da bodo naše stene krasili akti in reportažne fotografije Boga Čerina, ki so del opusa iz fotografske zapuščine tega velikega fotografskega mojstra.

Fotograf Bogo Čerin spada med mednarodno uveljavljene fotografe in pomembne protagoniste na področju razvoja umetniške fotografije na Slovenskem, pri čemer se je osredotočil na ženski akt. Bil je pobudnik ustanovitve Fotogalerije Stolp v Mariboru, predsednik Fotokluba Maribor in član umetniškega sveta Fotografske zveze Slovenije, pa tudi častni član številnih društev in fotografskih zvez, med katerimi velja izpostaviti Londonski salon fotografije, ki ga je kot prvega slovenskega mojstra fotografije sprejel v svoje vrste leta 2000. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med katerimi so tudi prestižne nagrade Mednarodne fotografske zveze (FIAP).

Razstavo bomo slovesno odprli v četrtek, 16. 1. 2020, ob 18. uri v Razstavišču IZUM (preddverje Instituta informacijskih znanosti, Prešernova ulica 17) v Mariboru.

Prisotne bosta nagovorila mag. Barbara Kovář in direktor IZUM-a dr. Aleš Bošnjak.

Kratki uvodni slovesnosti bosta sledila glasbeni nastop jazz pevke Maje Štraus in kitarista Tima Bridgesa ter pogostitev.

Razstava je po fotografskih razstavah Rudija Urana in Jureta Kravanje tretja v seriji fotografskih razstav v IZUM-u.

Razstavljene fotografije so del Zbirke drobnih tiskov Univerzitetne knjižnice Maribor.

Vabljeni!

 

IZUM – Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17 | 2000 Maribor
T: +386 2 25 20 331 | F: +386 2 25 26 336 | www.izum.si | izum@izum.si