Pozdravljeni!

Z veseljem vas vabim, da prisluhnete predavanju Donatelle Rovera, izjemne raziskovalke, ki že več kot 20 let za Amnesty International raziskuje vojne zločine in druge zlorabe človekovih pravic na konfliktih območjih in kriznih žariščih po vsem svetu. V 2020 pa je raziskovala tudi razmere z vidika ukrepov proti covidu-19 v domovih za starejše v zahodni Evropi.

Kliknite tukaj za več informacij in povezavo na FB dogodekki se začne v sredo, 24. novembra, ob 16.15. Trajal bo do predvidoma 17.45.

Donatella Rovera s svojim delom razkriva resnico in omogoča njeno predstavitev širši javnosti. Tako kot druge naše raziskovalke_ce jo delo popelje v najbolj nevarne predele sveta, kjer išče dokaze in pridobiva informacije. Na uvodni fotografiji, na primer, jo je kamera ujela med fotografiranjem uničenja v Raki januarja 2019.

Donatella govori angleško, francosko, arabsko, špansko, italijansko in hebrejsko, zaradi česar se lahko še bolj približa ljudem in z njimi vzpostavi pristno komunikacijo.

Tudi zaradi njenega dela ste lahko izvedeli, kaj se dogaja v Siriji, Etiopiji, Libiji, Iraku in številnih drugih državah Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Več.

 

Donatella Rovera februarja 2014 na misiji v Srednjeafriški republiki.

 

Upam, da se boste v čim večjem številu priklopili in prisluhnili predavanju, na katerem se bo z osvetlitvijo svojih izkušenj posvetila načinom, kako Amnesty International izvaja raziskave, ter predstavila izsledke nekaj svojih zadnjih misij, med drugim v Etiopijo in Sirijo.
Prijazen pozdrav.
Nataša Posel, direktorica