Za kulturni dan smo v Prešernovem gledališču vselej pripravili bogati kulturni program, tudi zato, ker naše gledališče nosi ime največjega slovenskega pesnika. Letos bomo dogodke prvič preselili na splet.

Prek spleta že zdaj lahko spremljate Čas za POEZIJO: PREŠEREN, Prešernovci interpretiramo pesmi Franceta Prešerna. Posnetke z vami delimo trikrat na teden in pripravljamo kar osemnajst interpretacij.

 

Kulturni dan, 8. februarja 2021, bomo slavnostno odprli ob 11.00 z recitacijo Zdravljice v izvedbi našega igralskega ansambla, ki jo bomo posneli prek zooma.

Tudi pogovore s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada Shod muz na kranjskem Parnasi 2021, ki jih vodi publicistka Patricija Maličev, organizira Galerija Prešernovih nagrajencev in smo jih tradicionalno gostili v našem gledališču, si boste tokrat lahko ogledali prek spleta ob 17.00.

Ob 19.00 bomo predvajali posnetek predstave Nede R. Bric DR. PREŠEREN, ki je bila premierno uprizorjena decembra 2019 in nam približa Franceta Prešerna skozi oči bližnjih mu žensk.

Posnetek bo na voljo na kanalu YouTube Prešernovo gledališče Kranj samo v času trajanja predstave.

Dolžina predstave: 105 min.

Režija: Neda R. Bric

Več o predstavi Dr. Prešeren – TUKAJ

 

Foto: Nada Žgank

 

Ob 21.00 pa sledi še posnetek sodobne drame Gorana Vojnovića RAJZEFIBER, ki je bila premierno uprizorjena septembra 2019 in je nastala v koprodukciji med Prešernovim gledališčem Kranj in Slovenskim ljudskim gledališčem Celje. Posnetek bo na voljo na kanalu YouTube Prešernovo gledališče Kranj samo v času trajanja predstave.

Dolžina predstave: 75 min.

Režija: Anica Tomić

Več o predstavi Rajzefiber – TUKAJ

Dogodki bodo potekali v okviru tradicionalne prireditve Prešernov smenj 2021, ki jo v sodelovanju z Mestno občino Kranj organiziramo kranjski javni zavodi: Prešernovo gledališče Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Mestna knjižnica Kranj, Gorenjski muzej, Layerjeva hiša ter Galerija Prešernovih nagrajencev.

Ne zamudite torej kulturnega dogajanja prireditve Prešernov smenj, celotni program je objavljen TUKAJ.

Vsi dogodki so brezplačni.

Vabljeni, da kulturni praznik preživite v naši družbi!

 

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE

Glavni trg 6, 4000 Kranj

Tel.: +386 (0)4 280 49 18

Tel: + 386 (0)51 30 20 18

e-mail: info@pgk.si

web: www.pgk.si

#odprtizakulturo

www.odprti.si