Ko postaneš mojster svojih možganov, postaneš mojster svojega življenja.
Pomisli, tvoji možgani so polni avtocest (nevronskih povezav) preko katerih se po celem tvojem telesu prenašajo informacije.
Če imaš aktivno prepleteno mrežo teh avtocest, pomeni da je večji del možganov prižgan, lahko v življenju kreiraš več kot večina ljudi, ki ves čas aktivira samo eno cesto v glavi.
To so naši programi!
Če ves čas govoriš enake misli, ponavljaš podobna vedenja in verjameš v ozko lino realnosti, boš doživljal dokaj ubogo življenje (kar počne kolektivna zavest in potem rečejo, da je življenje pač tako, ne pa ni, zanje je življenje tako, ker si vsak dan s svojimi možgani ustvarjajo tako življenje).
Če boš aktiviral večji del svojih možganov in utrjeval nove avtocestne povezave v njih, boš občutil, da je v življenju mogoče več in boš posledično tudi skreiral več.
Če želiš imeti bolj bogato življenje (na vseh nivojih) moraš postati boljši skrbnik možganov.
Zato jaz za svoje možgane vsakodnevno skrbim.
Najprej s tem, da skrbim, da se moji možgani v enem dnevu nahajajo v vseh možganskih frekvencah (beta, alfa, theta, delta).
To pomeni, da sem vsak dan dopoldan aktivna in delam (kar možgane aktivira v stanje beta), popoldan počnem nekaj pomirjujočega (kar da moje možgane v stanje alfa), pred spanjem in takoj ob jutru poslušam kanalizirane meditacije (kar da moje možgane v stanje theta), skrbim za to, da na noč spim vsaj 8h (da moji možgani v spanju dosežejo stanje delta).
Poleg tega, aktivno usmerjam tok mojih misli in ne dovolim sebi, da zaplavam v miselne procese, ki niso skladni z realnostjo, ki bi jo rada videla zunaj sebe.
Ko opazim, da moje možgane napolnijo misli, ki ne želim, da se uresničijo, se zavestno ustavim in najdem novo misel, torej zamenjam svoj program v glavi.
Tako vsakodnevno skrbim, da se moji možgani reprogramirajo in da uporabljam večji del možganov.
Od kar to počnem se je kvaliteta mojega življenja izjemno izboljšala in vsak dan opažam nove zanimive rezultate tega ekspirimenta.
Dejstvo je, da ko postanemo mojstri svojih možganov, postanemo mojstri svojega življenja!

p.s. vse nasvete za možgane najdeš v dogodku MOŽGANSKE FREKVENCE v šoli OM (če še nisi član šole, se boš lahko vanjo vpisal od marca dalje)

Tjaša Dorelay