Pozdravljeni,

verjetno ste zasledili, da je bila ena od “koronskih” sprememb v prid nevladnim organizacijam.

Vlada je sprejela spremembo odstotka dohodnine, ki jo lahko namenite vaši najljubši nevladni organizaciji. Verjamemo, da smo to mi.

Delež donacije se je spremenil  iz 0,5 odstotka na 1 odstotek.* Prosim vas, da ta odstotek namenite Amnesty International Slovenije.

Z zneskom, ki nam ga boste namenili, bomo v vašem imenu nadaljevali našo skupno borbo za človekove pravice in tako svet spreminjali na bolje.

Glede na to, da gre donacija iz dohodnine, ki ste jo že v vsakem primeru plačali v proračun, s tem nimate dodatnih stroškov.

1% dohodnine nam namenite na enega od naslednjih načinov – prosimo, odzovite se čim prej oziroma do 5. maja.

a) Izpolnite obrazec, ki si ga lahko natisnete tukaj. Navodila za pošiljanje najdete na obrazcu. Poštnino poravnamo mi.

b) Če uporabljate eDavke, se lahko prijavite z osebnim certifikatom in tam oddate zahtevo za namenitev dela dohodonine za donacije. Vpišite našo davčno številko 71490701 in odstotek dohodnine 1%.

c) Če vam bolj ustreza, pa lahko pošljete svoj poštni naslov na podpora@amnesty.si in obrazec vam bomo skupaj z navodili poslali mi.

 

Naši podatki

Društvo Amnesty International
Dunajska 5
1000 Ljubljana
davčna številka: 71490701

Izpolnjen obrazec nam, prosimo, pošljite čimprej oziroma do 5. maja, da ga v vašem imenu lahko pravočasno pošljemo na Finančno upravo.

Pozor: če ste v preteklosti že izpolnili obrazec, s katerimi ste nam namenili 0,5 odstotka, vam ni treba storiti ničesar, saj se bo sprememba na 1 odstotek izvedla avtomatsko.

Hvala vam naprej in ostanite zdravi.

 

Lep pozdrav,
Mihael Bogataj,
direktor za področje financ in zbiranje sredstev 

Zavezanci lahko določijo do največ 10 organizacij, pri čemer morajo vsaki nameniti najmanj 0,1 odstotek dohodnine.

 

P.S. Če ste pismo preskočili in prebrali samo tole, vas na tem mestu še enkrat naprošam za namenitev dela dohodnine (kliknite).

 

Amnesty International Slovenia

Dunajska cesta 5

Ljubljana 1000

Slovenia