Za začetek novega leta, dieta!

December je čas, v katerem se večkrat pregrešimo z dobrotami iz mamine ali pa kar domače kuhinje. Ena izmed klasičnih novoletnih zaobljub je, da vržemo kakšno kilo dol in se začnemo ukvarjati s športom, četudi tega nismo počeli prej.

O tem govori zgodba novega videa naših electroswingerjev Manouche, ki razveseljujejo zvesto občinstvo s svojo glasbo, humorjem in pozitivno energijo že okroglih deset let.

Robert Pikl, avtor skladb in frontmen omenjene skupine je v zadnjem letu posvečal opravilom, ki so bila včasih samoumevna le predstavnicam nežnejšega spola.

“Ženi se je iztekla porodniška, ni bilo vrtca, ni bilo šole, v predalih pa prazne kastrole! Zadnje leto sem bil pretežno varuška, kuharica in vse kar spada zraven, da se moji dve hčerki Pavlina in Julija nista dolgočasili, medtem ko je bila mamica vsak dan v službi,” se je pošalil Piki, kot ga kliče večina glasbenih kolegov. Teh ni malo, saj je kot studijski kitarist gostoval že na več kot 170 albumih in prispeval marsikatero kitarsko linijo skladbam, ki jih redno slišite na naših radijskih postajah.

Pikija vsi poznajo kot mojstra brenkal, a je mojster tudi v kuhinji, zato se mu je tekom let nabralo kar nekaj odvečnih kilogramov. Tako se je odločil, da bo svojo izkušnjo hujšanja delil z nami v skladbi MA SEJ JE VSEEN, katere aranžer in producent je Krešimir Tomec, sicer basist kolektiva Manouche.

V šaljivem vIdeu se večkrat pojavi lepotica, ki jo Robert na vse pretege želi očarati, ob njem pa so prisotni tudi ostali trije člani skupine. Krešo je v vlogi (pre)strogega  trenerja  za Robijeve fizične sposobnosti, Petra kot trenerka, ki nas malce spomni na Debbie Calahan iz Policijske akademije, Luka, ki je najmlajši, pa je še najbolj fit izmed vseh štirih članov. “Če si ne upaš pošaliti na svoj račun, potem mogoče nisi za na oder. To sem prepričan že odkar se profesionalno ukvarjam z glasbo,” pravi Robi.

‘Ma sej je vseen’ je že trinajsti video od mega uspešnice ‘Kje si lubi’ in upamo, da se bo arhiv njihovih videov z leti še naprej vztrajno povečeval. Deseto obletnico bodo letos preskočili in se naslednje leto pomladili za eno leto ter si privoščili velik žur brez strogih ukrepov na kakšnem izmed večjih koncertnih prizorišč, kar se za takšno okroglo številko tudi spodobi.

Manouche upajo, da bodo tako kot vsa leta doslej, kmalu spet prisotni na naših odrih, polni dobre energije in dobre glasbe, do takrat pa prisluhnite skladbi ‘Ma sej je vseen’ in se nasmejte ob njihovem novem videu, pod katerega se je kot snemalec in režiser podpisal Luka Debevc.

 

 

ReflektorMusic
info@reflektormusic.si