Konec preteklega tedna smo si ogledali performans Nokturno v črni in zlati (Nežni iteracija #5) umetniškega tandema ATOM-R (Judd Morrissey in Mark Jeffery) v sodelovanju z umetnikom Abrahamom Avnisanom. Performans, ki je del serije osebnih zoom performansov v mešani resničnosti, želi razviti ter pokviriti kolonialne pripovedi, ki so zasidrane globoko v ameriški domišljiji. Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi. Dokumentacija performansa bo razstavljena tudi v sklopu razstave KIBLIX 2021: Virtualni svetovi danes na KIBLA Portalu.

 

Četrtek in petek, 15. in 16. 4., od 10:00 do 13:00 @ZOOM
Delavnica / ZOOM operater
V prvem delu delavnice se bomo spoznali z nastavitvami programa ZOOM z namenom organizacije virtualnih dogodkov z interakcijo z gledalci. Predstavili bomo, kako moderirati gledalce, dodajati so-moderatorje, svetovati gostom pri vzpostavljanju deljenja zaslona in na koncu še uporabo Open Broadcast Software – OBS programa v kombinaciji z ZOOM za večjo kontrolo nad celostno grafično podobo prenosov v živo.

V drugem delu bomo spoznali alternativni program StreamYard, ki poenostavlja vodenje pogovorov z gosti v živo. Spoznali bomo, katere načine moderacije omogoča, omejitve pri predvajanju vsebin, na koncu pa se bomo seznanili še s potekom povezave na platformah Youtube in Facebook za prenose v živo.

Delavnico bo vodil Žiga Pavlovič, vodja KIBLA2LABa.

Prijave sprejemamo na: ziga.pavlovic@kibla.org.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. Udeležba je brezplačna.

> Več

 

Četrtek, 15. 4., 19:00 @kiblix.org
Iz arhiva Postaje DIVA / Digitalni performansi
V sodelovanju s Postajo DIVA, digitalnim video arhivom iz Ljubljane, pripravljamo serijo spletnih video projekcij na temo računalniške in spletne umetnosti, dojemanja telesnosti v virtualnem okolju in posredovanih občutkov. Poudarek bo na delih, s katerimi bi želeli odpreti razpravo o novi realnosti percepcije umetnosti skozi digitalno izkušnjo.

Tokrat si bomo ogledali video tandema son:DA in Erinça Seymena, ki je dokumentacija performansa, izvedenega hkrati v Mariboru in Istanbulu. Tudi Andrea Knezović snema performans ter raziskuje nesmisel in nemoč, Sašo Sedlaček pa v svojem videu problematizira množično uničenje odslužene tehnološke opreme in njeno deponiranje.

Gostje: Miha HorvatToni Soprano MeneglejteAndrea Knezović in Sašo Sedlaček

Po ogledani projekciji bo sledil pogovor selektorice Irene Borić z umetniki ter sodelavko Postaje DIVA Vesno Bukovec.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

> Več