Pretekli teden smo spoznali umetniški duo Varvara & Mar, ki deluje na stičišču umetnosti in robotike. Pogovoru, v katerem sta umetnika predstavila svojo umetniško prakso in spregovorila o njuni mednarodni rezidenci v DDTlab-u v okviru mreže RUK, lahko prisluhnete na tej povezavi.

V četrtek smo gostili še AV performans TERRANIGMA X VJ 5237 Live, ki je še zmeraj dostopen tukajČrt Trkman in Stella Ivšek sta predstavila sinhrono ustvarjanje sinteze zvoka ter zvočno reaktivne vizualizacije.

 

30. 3., in 6. 4., od 18:00 do 20:00 @ZOOM
Delavnice / MikoMitologije: Pripovedni krog
Danes nadaljujemo s performativno delavnico, ki bo v glavah udeležencev in med njimi stkala micelij z zgodbami o gobah in njihovih praksah preživetja. Spraševali se bomo, kaj nas gobe lahko naučijo in kako njihove modrosti prevesti v sodobno mitologijo.

Pripovedniške spore so tretje vozlišče na miceliju delavnice. Nabirali in izbirali bomo genetski material za svoje spekulativne, mitološke zgodbe v mediju, ki nam najbolj odgovarja: zapis, fotografija, video, zvok.

Pri razpletanju četrtega vozlišča bomo izrisali kolektivni pripovedniški zemljevid s kraji, ki jih še ni, a jih bomo ustvarili.

Delavnico vodita postmedijska umetnica Saša Spačal in okoljska umetnica Kaitlin Bryson.

Prijave sprejemamo na: irena.boric@kibla.org.

Udeležba je brezplačna.

Več

 

1. 4., 19:00 @kiblix.org
Iz arhiva Postaje DIVA / Digitalne površine
V sodelovanju s Postajo DIVA pripravljamo serijo spletnih video projekcij na temo računalniške in spletne umetnosti, dojemanja telesnosti v virtualnem okolju in posredovanih občutkov. Poudarek bo na delih, s katerimi bi želeli odpreti razpravo o novi realnosti percepcije umetnosti skozi digitalno izkušnjo.

Na prvi projekciji si bomo ogledali računalniško video animacijo Marka Peljhana, ki je bila zamišljena kot gledališka igra brez igralcev v kibernetičnem prostoru. Predstavili bomo tudi več krajših del Alenke Pirman, ki niso videi, temveč neskončno ponavljanje PowerPoint predstavitve, ki se je v akademskem in komercialnem svetu vzpostavil kot način prezentacije znanja.

Po ogledani projekciji bo sledil pogovor selektorice Irene Borić z umetnikoma Markom Peljhanom in Alenko Pirman ter sodelavko Postaje DIVA Vesno Bukovec.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

> Več