Na prvem dogodku v seriji spletnih projekcij Iz arhiva Postaje DIVA, ki se osredotoča na računalniške in spletne umetnosti, smo si ogledali animacijo Marka Peljhana in tri krajša dela Alenke Pirman. Projekcije ter pogovor z umetnikoma in sodelavko Postaje DIVA Vesno Bukovec, ki ga je vodila Irena Borić, si lahko ogledate tukaj.

V februarju je umetnostna kritičarka in blogerka Régine Debatty v okviru KIBLIX tematskih pogovorov moderirala diskusijo Ali lahko tehnologija obudi davno izgubljeno naravo? z izjemnimi gosti: umetnikom Jakobom Kudsk Steensenom, novomedijsko umetnico Tanjo Vujinović, sintetično biologinjo in znanstveno pisko Christino Agapakis, bio-oblikovalko, raziskovalko in svetovalko Tino Gorjanc ter zvočno umetnico Sally Ann McIntyre. Vabimo vas k branju izčrpnega prispevka o omenjeni diskusiji, ki ga je Régine objavila na svojem blogu We make money not art in je dostopen tukajVeselimo se njenega naslednjega moderiranega pogovora, ki ga boste lahko spremljali na kiblix.org 22. aprila 2021!

 

6. 4., od 18:00 do 20:00 @ZOOM
Delavnice / MikoMitologije: Pripovedni krog
Danes je na vrsti še zadnji del performativne delavnice, ki bo v glavah udeležencev in med njimi stkala micelij z zgodbami o gobah in njihovih praksah preživetja. Spraševali se bomo, kaj nas gobe lahko naučijo in kako njihove modrosti prevesti v sodobno mitologijo.

Peto vozlišče na miceliju Pripovednega kroga združi vse sile in orodja prejšnjih vozlišč, da se ustvari nov mit, zgodba o inherentnih možnostih našega sveta, o katerih šepetajo glive. Na šestem vozlišču bomo opravili ritual daritve ustvarjenega mita v MikoMitološko gojišče, podatkovno bazo za prihodnje bralce, gledalce, poslušalce ali ustvarjalce. Za zanamce.

Delavnico vodita postmedijska umetnica Saša Spačal in okoljska umetnica Kaitlin Bryson.

Prijave sprejemamo na: irena.boric@kibla.org.

Udeležba je brezplačna.

> Več

 

9. 4., 19:00 @ZOOM
Performans / Nokturno v črni in zlati (“Nežni” iteracija # 5)
Performans je del serije osebnih zoom performansov v mešani resničnosti umetniškega tandema ATOM-R (Judd Morrissey in Mark Jeffery) v sodelovanju z umetnikom Abrahamom Avnisanom, ki uporabljajo priredbe znanih pesmi kot sredstvo raziskovanja načinov, kako so osebne in politične zgodovine pisane, prepisane in ponovno napisane.

Delo sopostavlja hommáge Loyu Bowlinu, rhinestone kavboju, in 3D skene mesta Fort Dearborn, zgodnje ameriškega garnizona, iz katerega se je kasneje razvilo mesto Chicago.

ZOOM povezavahttps://zoom.us/j/98000593780

Performans si bo možno ogledati tudi na kiblix.org.

Dokumentacija performansa bo kasneje razstavljena v sklopu razstave KIBLIX 2021: Virtualni svetovi danes na KIBLA Portalu.

> Več