V preteklem tednu smo izpeljali spletni seminar s kolektivom BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica. Na tej povezavi lahko prisluhnete pogovoru, ki je temeljil na besedilu filozofinje Shoshanae Zuboff.

V okviru četrtkovega tematskega pogovora, ki se je osredotočil na kompleksno vprašanje “Ali lahko tehnologija obudi davno izgubljeno naravo?“, smo spoznali izjemne mednarodne goste: umetnika Jakoba Kudsk Steensena, novomedijsko umetnico Tanjo Vujinović, sintetično biologinjo in znanstveno pisko Christino Agapakis, bio-oblikovalko, raziskovalko in svetovalko Tino Gorjanc ter zvočno umetnico Sally Ann McIntyre. Posnetek diskusije, ki jo je moderirala umetnostna kritičarka in blogerka (We Make Money not Art) Régine Debatty, je dostopen tukaj.

 

16. 2., 23. 2. in 2. 3. 2021, od 18:00 do 20:00 @talk.formatc.hr
Delavnice / Dina Karadžić in Vedran Gligo: Gl1t̷c̛ḩ ̸ ͢Aŕt 101
Samo še danes se lahko prijavite na delavnice, ki jih bosta vodila umetnika, hekerja in organizatorja dogodkov Dina Karadžić in Vedran Gligo.

Gl1t̷c̛ḩ ̸ ͢Aŕt 101 je serija treh modularnih ‘glitch art’ delavnic, katerih namen je iskanje, dokumentiranje in kataliziranje nenavadnih in estetskih napak v digitalnih sistemih vizualnih datotek.

Prva delavnica pojasnjuje osnovno terminologijo dela s podatki ter daje vpogled v širše razumevanje strukture digitalnih datotek in sistemov. Začnemo danes ob 18. uri.

Prijave: irena.boric@kibla.org

Udeležba je brezplačna.

> Več

 

 

9. in 16. 3., od 18:00 do 20:00 @ZOOM
Delavnice / Igor Štromajer: 3ixFń-Qé3=Miá+
Osrednji del delavnice je praktični prikaz delovanja računalniških algoritmov s poudarkom na tistih, ki so, tudi modificirani, primerni za literaturo in literarno ustvarjanje.

V zaključku preletimo tudi nekaj praktičnih primerov svetovno uveljavljenih avtoric in avtorjev tovrstne literature, predvsem poezije, nekaj odličnih primerov pa imamo tudi v Sloveniji.

Delavnico bo vodil intimni mobilni komunikator in umetnik Igor Štromajer.

Prijave sprejemamo do 5. marca 2021 na naslov: irena.boric@kibla.org

Udeležba je brezplačna.

> Več