Festival Maribor odpira letošnjo klasičnoglasbeno sezono Narodnega doma Maribor z bogatim mozaikom ritmov in občutij, prežetim z – optimizmom.

Slednjega v teh časih še kako potrebujemo, še kako značilen pa je tudi za območje čudovitega, vendar nestanovitnega zahodnega Balkana, ki smo ga skupaj z rezidenčnim glasbenikom Festivala Maribor 2021, izjemnim makedonskim pianistom Simonom Trpčeskim, izbrali za središčno os letošnjega glasbenega dogajanja.

Tam najdemo mojstre prilagajanja, ljudi, ki na življenje gledajo s trpko modrostjo in pikrim humorjem. Tam so vrelci življenjske radosti redkeje posejani, a zato toliko bolj brbotajoči in vroči.

Prav to neusahljivo energijo, spontanost in strast želimo prenesti na letošnji festival, zato smo k sodelovanju pritegnili nekaj odličnih glasbenikov jugovzhodne Evrope, pa tudi ta hip najbolj zaželene goste največjih svetovnih glasbenih središč, kakršen je karizmatični nemški violončelist Daniel Müller-Schott.

Katera vznemirljiva glasbena popotovanja in odkritja nas čakajo v njihovi družbi, vam bomo izdali v

v torek, 14. septembra 2021, ob 13. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Na srečanju se nam bodo prijazno pridružili: Simon Trpčeski, rezidenčni glasbenik Festivala Maribor 2021; Gabriel Bebeşelea, dirigent otvoritvenega koncerta; Simon Krečič, umetniški vodja Opere SNG Maribor; Barbara Švrljuga Hergovich, vodja programa Koncertne poslovalnice in Festivala Maribor ter Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor.

 

Priloga 1: Festival Maribor, novinarska konferenca, 14. 9

 

Priloga 2: Festival Maribor 2021 Programska knjižica

 

Veselimo se vaše družbe!

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo.