Prešernovci smo novembra 2020 začeli spletni projekt Čas za POEZIJO, ki je med zaprtjem gledaliških dvoran našim gledalcem in ljubiteljem umetnosti ponujal pobeg v svet poezije. Najprej smo z vami delili pesmi Srečka Kosovela Čas za POEZIJO: KOSOVEL. V dveh mesecih je tako nastala zbirka kar štiriindvajsetih unikatnih interpretacij Kosovelovih pesmi po izboru igralk in igralcev našega ansambla. Februarja smo projekt nadaljevali še z osemnajstimi interpretacijami poezije Franceta Prešerna Čas za POEZIJO: PREŠEREN.

Obiskovalci naših spletnih omrežij so projekt sprejeli s hvaležnostjo in navdušenjem ter nam sporočali, kako jim poezija tudi v teh, za kulturo težkih časih pomaga ohranjati stik z lepoto umetniške besede, zato smo se odločili, da posnamemo še en sklop, Čas za POEZIJO: IZBRANO.

 

Tokrat bodo igralke in igralci našega gledališča (Vesna JevnikarDoroteja NadrahDarja ReichmanMiha RodmanVesna PernarčičVesna SlaparBlaž SetnikarAljoša Ternovšek in Borut Veselko) interpretirali svojo najljubšo poezijo.

Pesmi, ki jih bodo izbrali, bomo po naših spletnih omrežjih z vami delili dvakrat tedensko, predvidoma vsak torek in četrtek. Začeli bomo že ta četrtek, 1. aprila, z interpretacijo pesmi Saše Pavček Poljub zapisan.

Veseli bomo, če boste informacije delili z ljubitelji kulture in gledališča.

Vabljeni v svet poezije!

 

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE

Glavni trg 6, 4000 Kranj

Tel.: +386 (0)4 280 49 18

Tel: + 386 (0)51 30 20 18

e-mail: info@pgk.si

web: www.pgk.si

#odprtizakulturo

www.odprti.si