Spoštovani podpisniki in podpisnice peticije!

Predsednik RS bo v torek, 12. oktobra in v sredo, 13. oktobra 2021 vodil posvetovanja z vodji poslanskih skupin in predstavnikoma narodnih skupnosti državnega zbora o možnih kandidatih za mesto sodnika Ustavnega sodišča RS. Zanimivo sicer, da so novico, objavili po tem, ko smo danes na predsedniško palačo pisno poslali vprašanje, kdaj bodo ti sestanki! Bi nas sicer obvestili?

Uradna novica objavljena na spletni strani predsednika RS >>

NAŠA DOLŽNOST JE, DA PRIDEMO IZKAZATI VSO PODPORO DR. ANDRAŽU TERŠKU IN ZAHTEVAMO OSEBNI PREVZEM NAŠIH PODPISOV – TAKO OD POSLANCEV KOT OD PREDSEDNIKA!

 

TO NI POZIV K PROTESTU. PRAV TAKO TO NI POZIV K RAZGRAJANJU IN NASILJU. JE PA POZIV H KULTURNEMU DIALOGU MED LJUDSTVOM IN PREDSTAVNIKI LJUDSTVA TER NJENIM PREDSEDNIKOM, IN TEM, DA (U)SLIŠIJO NAŠE ZAHTEVE!

Na ta dva dneva
TOREK, 12. 10. 2021 OD 11:00 DO 14:00
SREDA, 13. 10. 2021 OD 10:30 DO 13:00

SE BOMO ZBRALI, NE SAMO PRED PARLAMENTOM, PAČ PA OKOLI PARLAMENTA, V POPOLNI TIŠINI, BREZ GOVORNIŠKIH ODROV, BREZ TEATRA, BREZ TULJENJA! ŠE NAJBOLJE BO, ČE SE KAR POSEDEMO.

PREDSEDNIKU IN POSLANCEM BOMO ŠE DANES POSLALI OBVESTILO, DA BO LJUDSTVO, NA TA DVA DNEVA, V TIŠINI, ZUNAJ ČAKALO, DA PRIDEJO PREVZETI NAŠE PODPISE!

ČE MISLITE, DA BO DRUGA PRILOŽNOST – NE BO JE!
ZATO – POSTAVIMO SE V VRSTO ZA TISTIMI, KI NE MOLČIJO. POSTAVIMO SE V VRSTO ZA TISTIMI, KI SE NEOMAJNO, NESEBIČNO, BREZKOMPROMISNO IN VZTRAJNO BORIJO ZA PRAVICE VSEH NAS. POSTAVIMO SE V VRSTO ZA TISTIMI, KI SO PRIPRAVLJENI V BRAN SVOBODI IN DOSTOJANSTVU, ZASTAVITI VSE, TUDI SVOJE DOBRO IME IN POLOŽAJ. TO JE NAJMANJ, KAR LAHKO STORIMO!

 

Pozabimo na leve in desne, na bele in črne, na cepljene in necepljene. Ali kakorkoli drugače razdeljene. Zadeva je skrajno resna! Zasedba mandata ustavnega sodnika ustavnega sodišča RS je ena najpomembnejših odločitev v aktualni družbi in politiki Slovenije, ki bo imela resne dolgoletne posledice. Politika se ne more in ne sme vmešavati v neodvisno sodno vejo oblasti in v delo sodstva! Dovolj imamo političnih kadrovanj in skrajno neprimernih in nesposobnih kandidatov, dovolj imamo preštevanj glasov in kupčij v ozadju! V Sloveniji ima oblast ljudstvo in mi smo tisti, ki odločamo!

 

Bister zapis dr. Andraža Terška, kopirano z njegovega bloga (vir)

“Proteste si predstavljam povsem drugače. Imam dve predstavi. Obe imata isti imenovalec in stičišče.

4.a.) Predstavljam si množico ljudi. V popolni, smrtni tišini. Absolutno in kategorično. Ta množica v popolni tišini sklene obroč okrog policije. S hrbtom obrnjena proti policiji in z obrazi uperjenimi v DZ. In v palačo PRS. Dve skupini torej. S tem simbolno pokaže, da je policiste in policistke, svoje ljudi, sodržavljane in sodržavljanke, pripravljena varovati s svojimi telesi. Da ji ne pomeni grožnje in da nanjo ne gleda kot na grožnjo. Da gre za medsebojno zaupanje in razumevanje, za eno ljudstvo, z enotnim interesom – občim dobrim.

Če takega in temu namenjenega obroča ni mogoče narediti, se policijo vljudno povabi, da vstopi na sredino množice. Ves čas v popolni tišini.

Če policija tega ne stori, če ne sname čelad, če se ne združi z ljudstvom, je imela priložnost, da to stori.

To se počne vsak dan. Ob isti uri. Zadošča ena ura. S koncem pred mrakom – tema skrije škodljivce, prepirljivce in nasilneže, podtaknjence.

Verjamem, da bi se policija, tudi vojska, odzvala – človeško.

4.b.) Predstavljam si množico ljudi. V popolni tišini. Sedijo na tleh. Z obrazom proti DZ in palači PRS. Policijo se vljudno povabi, da policistke in policisti snamejo čelade in se v popolni tišini usedejo med ljudi. Za eno uro. Pred mrakom.

Bilo bi optimalno, če bi policija sedla na sredino množice, ki sedi v popolni tišini.

Potem se vsi akterji v popolni tišini odpravijo vsak na svojo stran. Če policija to dovoli se jo v popolni tišini in kot simbolni izraz enotnosti pospremi do tja, kamor mora policija po službeni dolžnosti oditi.

To se ponavlja vsak dan. Isto uro. Dovolj je za eno uro. Ob svetlobi dneva.

S tem se policiji ponudi možnost, da stori, kar meni, da gre storiti v takih okoliščinah – po meri ČLOVEKA, na poti K ČLOVEKU, K DRUGEMU.

***

Seveda pa vselej ostane tisto, kar je najpomembnejše: KAJ SE ZGODI NASLEDNJI DAN PO PROTESTU?!

Če se dan po protestu nikoli nič ne zgodi, nobena pozitivna sprememba, potem je izbrani način protesta piškavo vztrajanje v samoprevari, ki oblasti podarja čas, manevrski prostor za vsakršno delovanje in legitimnost.

Ljudje legitimno kričijo, oblastniki pa se jim porogljivo in brezbrižno režijo.”

 

Peticija 2021

 

Peticija 2020