Po letu in pol premora je celjsko sejmišče ponovno odprlo svoja vrata!

Otvoritev 53. MOS-a v luči gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko

53. MOS sta odprla slovenski premier Janez Janša in madžarski predsednik vlade Viktor Orban. Madžarska je na sejmu namreč država partnerica, odprtje sejma pa sovpada s skupno sejo obeh vlad. »Gospodarsko sodelovanje z Madžarsko se poglablja,« je v nagovoru dejal Janša. Dodal je, da je bila v prvih petih mesecih blagovna menjava z Madžarsko vredna milijardo evrov. Na sejmišču je postavljen tudi madžarski pavilijon, kjer se predstavlja 26 razstavljavcev iz vzhodne sosede. “Slovenija in Madžarska sta v pravi slogi, to smo dosegli ob pravem času na pragu novega obdobja svetovnega gospodarstva,” pa je poudaril Orban in dodal, da na Madžarskem posluje 46 slovenskih podjetij, pričakuje pa, da se bo to število še povečalo.

 

CELOTEN ČLANEK

 

V okviru MOS-a že desetič potekal Dan gospodarske diplomacije

 

Danes je v okviru MOS-a že deseto leto potekal Dan gospodarske diplomacije. V prvi vrsti je bil namenjen predstavnikom slovenskih podjetij in veleposlanikom ter ekonomskim svetovalcem tujih držav akreditiranim v Sloveniji.

 

CELOTEN ČLANEK

 

Spremljajte nas tudi na našem Facebook in Instagram profilu profilu @Celjski sejem, kjer vam vsak dan v živo prenašamo aktualno dogajanje!

 

Celjski sejem
Dečkova 1, Celje
Slovenia